• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

16.07.2021

11:51 >> 12:45

"OVO JE ZASTRAŠUJUĆE, NEZAMISLIVO!" Nemci u potpunom šoku, ovakvu katastrofu nisu videli, broj stradalih premašio 100, a najavljena je nova opasnost! /FOTO, VIDEO/

AP/Photo

Vesti

"OVO JE ZASTRAŠUJUĆE, NEZAMISLIVO!" Nemci u potpunom šoku, ovakvu katastrofu nisu videli, broj stradalih premašio 100, a najavljena je nova opasnost! /FOTO, VIDEO/

Podeli vest

Broj nastradalih u katastrofalnim poplavama u Nemačkoj popeo se danas na 103, saopštila je policija. U Severnoj Rajni Vestfaliji poginule su najmanje 43 osobe, a u pokrajini Rajna Palatinat bar 60, prenosi Bild

"Strahuje se da je njihov broj još veći", rekao je portparol policije u Koblencu.

BBC piše da se očekuje da će broj mrtvih porasti u toku dana, a i dalje se mnogi vode kao nestali, a lokalne vlasti kažu da je nemoguće odrediti broj zbog prekida u komunikacijama u brojnim oblastima. Nemci koji žive u pokrajinama Severna Rajna-Vestfalija i Rajnaland-Pfalc kažu da ne pamte ovakvu katastrofu.

- U nekim područjima nismo videli ovoliko kiše u sto godina - rekao je u razgovoru za CNN Andreas Fridrih, portparol nemačke meteorološke službe.

Foto: AP/Photo

Dodao je da je u nekim područjima palo dvostruko više padavina od proseka, što je uzrokovalo poplave i rušenje mnogih kuća. Vojska je tenkovima čistila puteve od odrona i srušenih stabala, a helikopteri su evakuisali ljude koji su ostali zarobljeni na krovovima potopljenih kuća.

Foto: AP/Photo

U gradu Šuld na istoku zemlje kuće su pretvorene u hrpe krhotina i polomljenih greda, a putevi su bili blokirane olupinama i srušenim drvećem, javlja Rojters.

- Šta sam doživeo? Bilo je katastrofalno - rekao je Edgar Gilesen, 65-godišnji penzioner čiji je dom oštećen.

- Sve te ljude koji ovde žive, sve ih znam... Žao mi ih je, izgubili su sve. Prijatelj je tamo imao radionicu, ništa nije ostalo. Pekara, mesara, sve je to nestalo... Zastrašujuće je. Nezamislivo - dodao je utučeni penzioner.

"Dok Nemci oplakuju mrtve, mnogi ljudi ne mogu ni da počnu da računaju cenu štete", piše BBC.



Prema policiji, broj poginulih od oluje povećao se tokom na najmanje 93, prenosi "Bild". Od toga, 43 osobe stradale su u Severnoj Rajni-Vestfaliji i najmanje 50 u Rajnaland-Pfalcu.

"Bojimo se da će ih biti još", rekao je u jutros portparol policijskog sedišta iz grada Koblenca. Meteorolozi su najavili nove kiše - 15 do 25 litara kiše po kvadratnom metru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 2 godine

КАТАСТРОФА ? није то катастрофа.то је природна непогода.КАТАСТРОФА ЈЕ КАД ВАША 2 АВИОНА ,ЗА 5 МИНУТА,У ГРДЕЛЧКОЈ КЛИСУРИ,ДРУШЕ МОСТ И НА ЊЕМУ ВОЗ И ПОБИЈУ БАШ ТОЛИКО ЖЕНА ДЕЦЕ И СТАРАЦА.ЗА 4 МИНУТА !!!ТО ЈЕ КАТАСТРОФА.А ОВО ЈЕ БОЖИЈА КАЗНА !!!

PANTELIJA

pre 2 godine

Ово да се деси у дојчланду, тако организованој држави, чланици ЕУ-рупе? Немогуће! Ово нам се причињава. Молио бих жутаће, комуњаре, монтенигерсе, усташе, балије и балисте настањене у Србији, где германи спаљују лешеве из поплава? Пошто су то врло добро знали 2014-те, па рекох да сада знају још боље!

Nenad

pre 2 godine

..samo deri ..neka neka .plata po zaradzenom a TO nije nista nemojte nas zasmijavat vec nas probudite kada proraxi 50 vuklana u tok prokletoj njemckoj a nad se da ce i sire.

Miroslav

pre 2 godine

Nije to ni kiša ni nevreme. To su suze majki banjalučkih beba za koje nije bilo kiseonika. To su suze krajiške i kosmetske nejači koju ste bezdušno bombardovali kao i Beograd 06.04. 1941. Sjeme vam se germansko zatrlo dabogda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija