• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

06.09.2021

19:06

SRBIJA IMA BOLJE! MEĐU PET NAJBOLJIH UDARNIH HELIKOPTERA U SVETU - TRI RUSKA! Američki specijalizovani list za vojsku zaledio NATO!

Vesti

SRBIJA IMA BOLJE! MEĐU PET NAJBOLJIH UDARNIH HELIKOPTERA U SVETU - TRI RUSKA! Američki specijalizovani list za vojsku zaledio NATO!

Podeli vest

Američki specijalizovani list Military Watch među pet najboljih udarnih helikoptera u svetu uvrstio je svoj AN-64E "Apache", kineski Z-10M i tri ruska - Ka-52, Mi-28HM i Mi-24. Srbija ima helikoptere Mi 35 koji su znatno bolja verzija od Mi 24, zašto je njih američki spacijalizovani list za vojsku zaboravio ostaje misterija

Vojni stručnjaci koje je konsultovao ukazali su da je Ka-52 izviđačko-udarni helikopter nove generacije velike bešumnosti sa kompaktnom tehnikom.

I dodatno naveli: "Ka-52 mogu nositi i krstareće rakete H-31, a takođe rakete "Ataka" i "Vihr" koje probijaju oklop debljine do 950 mm, odnosno - 1000 mm.      
       
Military Watch podvlači da je Rusija jedina zemlja koja proizvodi više od jednog tipa teških udarnih helikoptera visoke klase.

       
Za Mi-28N "Noćni lovac" piše da je u stanju da nosi do 16 protivtenkovskih raketa ili 80-mm nedirigovanih raketa.

Američki eksperti priznaju da Mi-28 znatno nadmašuje helikoptere Apache po letačkim mogućnostima (može i da leti unazad), vatrenoj moći i jednostavnosti održavanja.

Military Watch prenosi i ekspertsko mišljenje:

"Modernizovani Mi-24P-1M ima radar AESA, autopilot, poboljšani blok za napajanje i stanicu za navigaciju i navođenje OPS-24N-1L".
 
E, sad! Srbija ima helikoptere Mi 35 koji su znatno bolja verzija od Mi 24, zašto je njih američki spacijalizovani list za vojsku zaboravio ostaje misterija!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Niko se ovako nije izlupao o helikopterima odavno...nedirigovani projektili ne postoje, udarni helikopteri ne postoje, AESA radar na helikopterima - ma, hajde? i druge budalaštine...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17