• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2021

07:06

Stiže pilula protiv kovida! AMERIČKA FARMACEUTSKA KOMPANIJA "MERK" NAPRAVILA REVOLUCIONARAN LEK!

Informer DN

Vesti

Stiže pilula protiv kovida! AMERIČKA FARMACEUTSKA KOMPANIJA "MERK" NAPRAVILA REVOLUCIONARAN LEK!

Podeli vest

Američka farmaceutska kompanija "Merk" proizvela je pilulu protiv kovida-19, kojom će se ova smrtonosna bolest ubuduće oralno lečiti kod kuće. Lek je trenutno u trećoj fazi ispitivanja, pokazao se kao izuzetno efikasan u sprečavanju teškog oblika bolesti i smrtnog ishoda, a na tržištu bi mogao da se nađe do kraja godine

 

Kako navode svetski mediji, brojne države u Evropi, Americi i Aziji već su potpisale ugovore o kupovini leka nazvanog "molnupiravir", ili su započele pregovore sa kompanijom "Merk" o nabavci ovih revolucionarnih pilula od kojih se mnogo očekuje. Ispitivanja su pokazala da lek smanjuje rizik od smrti za više od 50 odsto, kao i da može da izleči koronu za svega pet dana.

Za razliku od vakcina, koje izazivaju imunološki odgovor organizma i stvaraju antitela, "molnupiravir" sprečava umnožavanje virusa. Uzima se oralno, nakon što se dijagnostikuje koronavirus, pet dana po dva puta dnevno.

Brza terapija

Lek "molnupiravir" uzima se oralno, pet dana po dva puta dnevno, i sprečava umnožavanje virusa

- U trećoj fazi ispitivanja učestvovalo je ukupno 700 pacijenata, od kojih su neki lečeni "molnupiravirom", dok su drugi dobijali placebo. Niko od osoba koje su dobijale naš lek nije preminuo. Prezadovoljni smo rezultatima i očekujemo da će uskoro lek biti odobren u Sjedinjenim Državama, a zatim i u celom svetu - naveli su iz kompanije "Merk".

Rešenje za antivaksere?!

Australijski profesor Nejl Viti sa Univerziteta u Sidneju ocenio je da bi lek "molnupiravir" mogao da predstavlja odličnu zamenu za vakcinu protiv korone. On je objasnio da bi pilulama mogle da se leče osobe koje zbog drugih bolesti ne smeju da prime vakcinu, ali i "protivnici cepiva i teoretičari zavere".

- Postoji mnogo ljudi koji ne mogu da se vakcinišu zbog već postojećih bolesti. Ovaj lek bi mogao da bude rešenje za njih, ali i za one koji odbijaju da prime cepivo iz drugih razloga - rekao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Protivnici cepiva i teoretičari zavere veoma dobro znaju da je pilulom mnogo lakše smestiti 5G čip u telo nego vakcinom!

ALEKSANDAR BOJIC

pre 2 godine

MORA I FARMACEUTSKA MAFIJA DA NESTO ZARADI...IVERMEKTIN JE MNOGO BOLJI ZA KORONU I KOSTA SVEGA 3 DOLARA KUTIJA...DOK CE ZA OVAJ LEK CENA BITI 400 DOLARA....

Rade

pre 2 godine

Hvala im, neka si taj svoj lek sami koriste, meni (nama), nije potreban. Pogotovu ne od njih ! ! ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija