• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.10.2021

20:14

IMA LI KRAJA AMERIČKOM LICEMERJU! Pravdali ukrajinski napad turskim dronovima na Donbas - Pozivamo da se poštuje primirje, ali Rusija je kriva!

Vesti

IMA LI KRAJA AMERIČKOM LICEMERJU! Pravdali ukrajinski napad turskim dronovima na Donbas - Pozivamo da se poštuje primirje, ali Rusija je kriva!

Podeli vest

Američka ambasada u Kijevu opravdala je postupak Oružanih snaga Ukrajine koje su upotrebile tursku bespilotnu letelicu za napad na Donbas

- Pozivamo obe strane sukoba u Donbasu da poštuju uslove primirja, ali da se razumemo, strana koju podržava Rusija više puta je koristila haubice i bespilotne letelice protiv ukrajinskih snaga - navodi se u saopštenju američke ambasade na "Fejsbuku".

I predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se oglasio i rekao da je bespilotna letelica "bajraktar" odgovor na akcije protivnika, te da nije reč o ofanzivi ukrajinske vojske.


- Mi nismo u ofanzivi, mi odgovaramo u skladu sa sporazumima o režimu prekida vatre. Ukrajina će nastaviti da deluje upravo u tom formatu. Što se tiče bespilotnih letelica i drugog oružja, smatram da je u Ukrajini samo za zaštitu i kada ukrajinska vojska oseti da je potrebno braniti svoju zemlju, ona to i čini i nastaviće da deluje upravo po tom principu - poručio je Zelenski.


Ranije je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio da su vojnici prvi put upotrebili jurišnu bespilotnu letelicu "bajraktar" u Donbasu, koja je navođenom bombom uništila top protivnika.


Letovi vojne avijacije i dronova duž kontakt-linije u Donbasu zabranjeni su Minskim sporazumima.

Međutim, ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba rekao je da upotreba dronova "ne krši" sporazume.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Sta bi se dogodilo da je rat u njihovoj zemlji i da civili padaju svakodnevno? Da li bi tada neko trebao da pravda neciji napad govoreci da su Ameri to zasluzili za sav pobijeni narod po tudjim drzavama.

Setac

pre 2 godine

Ok. Onda ni upotreba Suhoja nece kristi sporazum... Jer ih nece ni videti...

Milan

pre 2 godine

Ah ti zli Ukrajinci, koriste svoje oruzje na svojoj teritoriji protiv teroristickih separatista. Sramota, kako se usudjuju .. -.-

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija