• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

26.11.2021

14:44

U EVROPU STIGAO JUŽNOAFRIČKI MUTANT, prvi slučaj zabeležen u OVOJ ZEMLJI!

AP/Photo

Vesti

U EVROPU STIGAO JUŽNOAFRIČKI MUTANT, prvi slučaj zabeležen u OVOJ ZEMLJI!

Podeli vest

U Belgiji je potvrđen prvi slučaj novog soja korona virusa otkrivenog u Južnoj Africi, što je prvi potvrđeni slučaj novog virusa u Evropi, saopštile su danas belgijske zdravstvene vlasti

Kako prenosi Le Soar, potencijalno veoma zarazna nova varijanta sa višestrukim mutacijama detektovana je kod putnice koja se vratila iz Egipta. Navodi se da je u pitanju mlada odrasla žena koja je razvila simptome 11 dana nakon putovanja u Egipat preko Turske.

Zdravstvene vlasti navode da ona nije imala veze sa Južnom Afrikom, niti sa bilo kojom drugom državom na jugu afričkog kontinenta, ali da je imala visoko virusno opterećenje u vreme postavljanja dijagnoze.

Mlada žena je razvila simptome slične gripu, ali ozbiljnije. Nije prijavila nikakav nebezbedan kontakt, osim u svom domu, gde nijedan član nije imao simptome, međutim, planirano je da se testiraju i da se pokrene detaljna istraga, navodi se u izveštaju.

Prethodno je vodeći belgijski virolog Mark van Ranst saopštio da se analiziraju dva uzorka korona virusa kako bi se ustanovilo da li su varijanta otkrivena u južnoj Africi. On je za Rojters objasnio da su ti uzorci suspektni jer nisu delta varijanta koja je dominantna u Belgiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

Da li je stigao avionom ??? A kada će na red stići Srpski soj. Svi se sojevi izređaše, pa mislim da bi bio red da se pojavi i Srpski ! ! ! ! !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija