• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.12.2021

10:04

Nemačka UVODI OBAVEZNU VAKCINACIJU?! Nacrt zakona već sledeće nedelje pred parlamentom!

AP PHOTO

Vesti

Nemačka UVODI OBAVEZNU VAKCINACIJU?! Nacrt zakona već sledeće nedelje pred parlamentom!

Podeli vest

Nova nemačka vlada namerava da od sredine marta uvede obaveznu vakcinaciju za zaposlene u određenom sektoru

Nemačka vlada želi od 16. marta da vakcinaciju protiv koronavirusa učini obaveznom za sve zaposlene u bolnicama, domovima za starije i nemoćne i u drugim zdravstvenim ustanovama, stoji u nacrtu zakona u koji je Rojters imao uvid.

Nemačka je do sada izbegavala uvođenje obavezne vakcinacije iz straha da bi mogli da ostanu bez medicinskog osoblja i negovatelja, ali se sada na taj potez odlučila jer broj novozaraženih u četvrtom talasu pandemije raste.

Socijaldemokrate, Zeleni i Liberalno-demokratska stranka, koji će u sredu formirati novu vladu, već naredne sedmice će parlamentu predstaviti novi zakon.

Foto: Shutterstock

U nacrtu stoji da će zaposleni u zdravstvenom i sektoru medicinske nege od 15. marta morati da imaju dokaz da su vakcinisani protiv korone, da su preležali koronu ili potvrdu da ne mogu da prime vakcinu.

Budući da Nemačka namerava da vakciniše 30 miliona ljudi pre Božića, nacrt zakona bi takođe dopustio stomatolozima, veterinarima i apotekarima da privremeno vakcinišu ljude, nakon što prođu za to predviđenu obuku.

Foto: Pixabay

Predloženi zakon bi do 15. februara produžio privremene mere koje bi nemačkim saveznim pokrajinama omogućile da prema potrebi uvedu još strože mere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17