• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir / tvin.rs

01.11.2021

07:40

PROGLASILI GA MRTVIM I ŽIVOG ČOVEKA SPREMALI ZA MRTVAČNICU! Potresna ispovest lekara: Odlučio sam da se vratim u salu i...

Live TV

PROGLASILI GA MRTVIM I ŽIVOG ČOVEKA SPREMALI ZA MRTVAČNICU! Potresna ispovest lekara: Odlučio sam da se vratim u salu i...

Podeli vest

Oživljavali su ga punih 40 minuta, a onda je dežurni kardiolog konačno proglasio vreme smrti

Kada je pre desetak godina Džef Markin krenuo na posao, nije ni slutio da će se dan završiti tako što će se odvesti u bolnicu i gledati smrti u oči.

Naime, Džef se osećao loše, pa je na putu do posla pozvao šefa da pita za dozvolu da se vrati kući i izostane tog dana. On ga je ubedio da ode u bolnicu, a Džef je, srećom, poslušao.

Stigao je na odeljenje za hitnu medicinsku pomoć i pre nego što je uspeo da ode do šaltera, srušio se u hodniku. Sestre su pritrčale i brzo ga podigle na krevet, a zatim je stigao i lekar koji ga je pregledao. Iako su odmah konstatovane srčane smetnje, lekarska ekipa nije uspela ništa da uradi, jer je Džef već pretrpeo jak srčani udar.

Foto: pexels.com

Oživljavali su ga punih 40 minuta, a onda je dežurni kardiolog Čonsi Krendal konačno proglasio vreme smrti. Sestra je počela da priprema Džefovo telo za mrtvačnicu.

 

Doktor Krendal pregledao je karton, obavio potrebnu administraciju i krenuo dalje za poslom. U jednom trenutku, doktor kaže da je negde u sebi čuo glas koji mu kaže "Vrati se, pomoli se za tog čoveka".

- Razmišljao sam o tom osećaju, ali sam gledao i logiku - taj čovek je upravo umro, nema svrhe sada da se molim. Produžio sam dalje, a glas mi je opet rekao: Vrati se, pomoli se za tog čoveka. Odlučio sam da se vratim u salu u kojoj smo ga oživljavali. Sestra koja ga je pripremala za mrtvačnicu gledala me je iznenađeno i pitala zašto pregledam mrtvog čoveka. Stavio sam šake na njegove grudi i molio se za spas njegove duše - ispričao je lekar.

Drugi lekar je tada ušao u sobu i Krendal ga je zamolio da Džefu da još jedan elektrošok i pokuša da ga oživi. Doktor je odbio, pokušavajući da objasni kolegi da za Dđefa ništa ne može da se uradi. Krendal ga je ponovo zamolio da to uradi za njega i doktor je pristao.

- Čim ga je šokirao, otkucaji srca su se povratili - za uzbuđenjem se prisetio Krendal.

- Sećam se jakih svetala i doktora koji mi je rekao da će sve biti u redu - ispričao je Džef, koji je pukom srećom prošao bez oštećenja mozga ili drugih organa.

Pogledajte: 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17