• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Društvene mreže

20.11.2021

14:55

ŽIVEO ŽIVOT! Za ulazak u ovaj grad potrebna je propusnica, a zove se - VEDAR DUH!

Live TV

ŽIVEO ŽIVOT! Za ulazak u ovaj grad potrebna je propusnica, a zove se - VEDAR DUH!

Podeli vest

Putovanja koja će vam napuniti baterije

Pariz i London su veoma popularni gradovi za turiste, ali su i za veoma skupi. Međutim, ukoliko planirate odmor, a trenutno niste pri parama predlažemo vam da uzmete u obzir i neke druge, mnogo jeftinije evropske gradove koje vredi posetiti, a koji su možda nepravedno zapostavljeni upravo zbog tih popularnih turističkih destinacija.

 

Amsterdam

Verovali ili ne, prvi na listi je Amsterdam. Grad koji broji više bicikli nego stanovnika. Amsterdam ima više kanala nego u Veneciji. Svakako je najpoznatiji po liberalnim stavovima o drogi i seksu. Amsterdam je grad prepun iznenađenja, nesvakidašnjih i neobičnih stvari i jedna od svetski značajnih turističkih destinacija. 

Sevilja

Postoji priča da su gradski većnici Sevilje prilikom izgradnje grada isticali da žele da je izgrade tako da budući naraštaji misle da su bili ludi kada su je gradili. Ne znamo da li je to tačno, ali sigurno je da ćete se iz Sevilje vratiti zaljubljeni u ovaj grad. U Sevilji je propusnica vedar duh, ulazi se na osmeh, a sve diše u ritmu "živeo život"! 

Lisabon

Od zemlje Feničana do najveće pomorske i trgovačke sile u svetu u 16. veku. Glavni grad Portugala, udobno je smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. Jedna je od prometnijih i sigurno najlepših luka starog kontinenta. Može se reći da je Lisabon postigao idealan spoj i odnos starog, romantičnog i otmenog grada sa novim i modernim elementima.

Briž

Koliko je Briž lep svedoči i to da je bio jedan od prvih gradova u svetu koji je počeo da privlači turiste. Naime, već u 19. veku su bogati Britanci i Francuzi putovali u bajkoviti Briž. Danas je Briž jedan od najposećenijih gradova na starom kontinentu. Zapravo, toliko je popularan među turistima da su u toku planovi da se ograniči broj turista koji dolaze u grad.

Pogledajte:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17