KREMASTA TORTA ZA SVAKU PRILIKU! Ukus će vas raspametiti!

printscreen

13:54 Magazin 0

tvin.rs | 27. 11. 2021.

KREMASTA TORTA ZA SVAKU PRILIKU! Ukus će vas raspametiti!

Slojevita kremasta torta sa mekanim biskvitom


Fantastična torta koja može da se posluži u svim prilikama. Možda vam deluje kao da treba mnogo da se potrudite, ali zaista je laka za pripremu. Biskvit sa pravi tako što umutite sve sastojke i zapečete. A sa filovima je ista priča. Umutite, skuvate i opet umutite. Poređate u činiju, može da posluži i ona za salatu ako je okrugla i ohladite u frižideru. A izgled i ukus je savršen. 

Sastojci:

4 jajeta 
160 g šećera u prahu 
1 kašičica ekstrakta vanile 
10 g praška za pecivo 
1 kašičica soli 
160 g brašna 
20 ml ulja 
40 g kakaoa

Za fil:

3 žumanca

100 g šećera 
40 g kukuruznog skroba 
300 ml mleka
200 g putera 
200 g ananasa iz konzerve
300 ml slatke pavlake 

Priprema:

Umutite jaja, šećer u prahu, so, prašak za pecivo i vanilu. Dodajte ulje, brašno i kakao, pa opet sjedinite mikserom. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 30 minuta. Dobijenu koru prescite na pola. U okruglu posudu koju ste obložili providnom folijom stavite prvu koru. Lepo je uglavite. 

Umutite žumanca sa šećerom. U mleko dodajte kukuruzni skrob, pa kratko kuvajte, uz mešanje. Zatim dodajte smesu sa jajima, pa kuvajte uz konstatno mešanje dok se ne zgusne. Puter penasto umutite, pa dodajte skuvani fil i sjedinite mikeserom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte seckani ananas i promešajte. Sipajte fil preko kore. 

Umutite slatku pavlaku, pa pola smese sipajte preko fila. Stavite drugu koru koju ste isekli u obliku kruga i ostavite u frižideru sat vremena. Zatim izvadite iz posude, pa premažite tortu preostalom slatkom pavlakom. Pospite preostalom koricom koju ste izmrvili i vratite u frižider na još pola sata. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.