• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2022

11:10

KADA SLEPILO OTVORI OČI! Nakon saznanja da im deca boluju od retke genetske bolesti, bračni par doneo neočekivanu odluku!

Printscreen Instagram

Live TV

KADA SLEPILO OTVORI OČI! Nakon saznanja da im deca boluju od retke genetske bolesti, bračni par doneo neočekivanu odluku!

Podeli vest

Ne znamo koliko će brzo ići, ali očekujemo da će do sredine života biti potpuno slepi!

2018. godine tada dvanaestogodišnjoj Miji Lemej Peletije  otkrivena je retka, nasledna, degenerativna očna bolest Retinitis pigmentosa koja dovodi do oštećenja vida. Roditeljima je rečeno da će do svoje 30. godine Mija najverovatnije ostati potpuno slepa.

Godinu dana kasnije Edit Lemej i Sebastijen Peletije šokiralo je saznanje da i drugo dvoje dece, sinovi Kolin (7) i Loran (5) boluju od iste bolesti za koju ne postoji lek.

Foto: Printscreen Instagram

Plein Leurs Yeux

Nakon što su se pomirili sa sudbinom, odlučili su da pažnju usmere na to da decu što bolje pripreme za ono što ih u budućnosti čeka. 

Savet oftalmologa da decu ispune vizuelnim sećanjima pre nego što zauvek izgube vid, roditelji ovih mališana shvatili su ozbiljno. Umesto da im slike životinja pokazuju u knjigama, da izlaske i zalaske sunca posmatraju iz svog dvorišta, odlučili su da krenu na put oko sveta kako bi deca videla sve ono što žele.  

Foto: Printscreen Instagram

Plein Leurs Yeux

Korona im je usporila planove, ali nakon godinu dana krenuli su na životno putovanje. Prva stanica izvan Kanade za šestočlanu porodicu bila je Namibija, usledila je Tanzanija, Zambija, potom Mongolija, Kapadokija.

Foto: Printscreen Instagram

Plein Leurs Yeux

Trenutno se nalaze na Baliju gde koriste svaki trenutak kako bi uživali jedni u drugima i svemu što ih okružuje. Nasmejani su, srećni i puni ljubavi.

Foto: Printscreen Instagram

Plein Leurs Yeux

Žive u sadašnjem trenutku, koriste svaki sekund postojanja najbolje što mogu i uče nas jednoj važnoj lekciji - da niko od nas nije siguran koliko mu je vremena ostalo i da pažljivo biramo na šta trošimo poglede. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija