• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tvin.rs

26.07.2020

15:45

DOŠAO JE KRAJ BAHATOM PARKIRANJU U BEOGRADU! Komunalna milicija dobila "Oko skolovo"! (Video)

Podkast

DOŠAO JE KRAJ BAHATOM PARKIRANJU U BEOGRADU! Komunalna milicija dobila "Oko skolovo"! (Video)

Podeli vest

Na ulicama Beograda od ponedeljka će se naći specijalna terenska vozila komunalne milicije opremljena najsavremenijim sistemom „Sokolovo oko“, koji će vršiti celodnevni nadzor, fotografisati i automatski prijavljivati bahate vozače koji se nesavesno parkiraju u žutim trakama, na pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, tramvajskim šinama, trotoarima i u ulazima zgrada

Ovaj novi sistem elektronske kontrole nepravilno parkiranih vozila Grad Beograd uvodi se zbog brojnih primedbi sugrađana na nesavesne vozače, koji ne vode računa gde se parkiraju kada idu u restoran, u prodavnicu ili banku, ometajući saobraćaj i ugrožavajući bezbednost pešaka, dece, trudnica, invalida...

Ovim specijalnom vozilom opremnljenim kamerom koja snima sa svih strana upravlja komunalni milicioner, koji će pisati kaznu, koja će potom vozaču direktno stizati na kućnu adresu.

- Naplata kazni sistemom „Oko sokolovo” počeće 10. avgusta. U prvoj nedelji samo će se snimati, a od 3. avgusta svako ko napravi prekršaj dobijaće na kućne adrese ne kazne već obaveštenje sa slikom, mestom prekršaja, visinom kazne koja bi bila naplaćena, informacijom da je još uvek test faza, kao i molbom da to više ne čine -, rekao je Vesić. 

Na ulicama će biti 18 ovakvih vozila koje je Grad Beograd dobio na lizing, a ovim sistemom, koji ima za cilj da poveća bezbednost, ubrza saobraćaj i omogući bržu reakciju nadležnih organa, biće pokrivene 93 gradske ulice kojima prolazi javni prevoz.

Od 93 ulice izuzeti su oni delovi gde su kovid centri, bolnice, domovi zdravlja, porodilišta, obdaništa, škole. 

BONUS VIDEO:

Teška saobraćajna nesreća u Prijevoru kod Čačka: Pežo i kombi završili u kanalu, jedno lice izgubilo život (Video)

JOŠ JEDAN POŽAR U ČAČKU! Gore kuća i automobil!

Beogradsko more u doba korone! Posetioci na Adi Ciganliji poštuju sve propisane mere!! (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija