• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

21.08.2021

09:00

TREĆA DOZA VAKCINE - BRIGA KOJA MUČI SRBIJU! Evo šta kažu građani o tome da li će ponovo podvrnuti rukav!

S.T.

Podkast

TREĆA DOZA VAKCINE - BRIGA KOJA MUČI SRBIJU! Evo šta kažu građani o tome da li će ponovo podvrnuti rukav!

Podeli vest

Vakcinacija trećom dozom počela je 17. avgusta, a građani Srbije dobijaju mail ili SMS poruku o tome da mogu ponovo da stanu na crtu korona virusu. Međutim, mnogi i dalje nisu sigurni da li im je ta treća doza neophodna.

U domovima zdravlja i na Beogradskom sajmu treća doza se daje najugroženijim kategorijama, ali i onima koji su drugu dozu dobili pre 180 dana, odnosno šest meseci.

Vlada Srbije je objavila da će svi vakcinisani posle 180 dana od primljene druge doze moći da prime treću dozu, a o tome će biti obavešteni SMS ili i-mejl porukama sa linkom koji vodi na Portal eUprave, gde će dobijati detaljnije informacije.

Treća doza se posebno preporučuje ljudima sa narušenim imunitetom, ljudima starijim od 70 i 60 godina iz domova za stare, zaposlenima u zdravstvenim i ustanovama socijalne zaštite i putnicima u međunarodnom saobraćaju.

Ipak, nisu svi sigurni da li žele ponovo da se vakcinišu.

Naša ekipa razgovarala je sa Beograđanima o tome da li će se vakcinisati ponovo i koja vakcina bi bila njihov izbor.

Kakve odgovore smo dobili, pogledajte u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17