• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.01.2022

21:55

MATEJ JE U MAJICI KRATKIH RUKAVA IZAŠAO IZ GOTIKA, A ONDA... Svi detalji kretanja nestalog Splićanina tog kobnog 31. decembra! (Video rekonstrukcija)

ATAIMAGES/MUP RH

Podkast

MATEJ JE U MAJICI KRATKIH RUKAVA IZAŠAO IZ GOTIKA, A ONDA... Svi detalji kretanja nestalog Splićanina tog kobnog 31. decembra! (Video rekonstrukcija)

Podeli vest

Trenutno se gotovo svim raspoloživim kapacitetima na vodi pretražuje priobalje Dunava

Policija već 25. dan traga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem. Prema rečima istražitelja, šanse da je živ sve su manje, no i dalje se ulažu maksimalni napori kako bi se resvetlio ovaj misteriozni slučaj. Trenutno se gotovo svim raspoloživim kapacitetima na vodi, koji uključuju Rečnu policiju, Ronilačku jedinicu žandarmerije Srbije pretražuje priobalje Dunava, džepovi reke gde bi moglo da ispliva telo nestalog mladića, objašnjava novinar crne hronike Nikola Šević.

Ekipa Informera napravila je detaljnu video rekonstrukciju Matejevog kretanja kobne noći od kluba "Gotik" do restorana "Savanova" ispred koga su ga kamere poslednji put snimile.

- Nesrećni Splićanin Matej Periš boravio je 30. decembra uveče sa svojim prijateljima u noćnom klubu "Gotik" u Beton hali gde se provodio. U 1.46 posle ponoći u majci kratkih rukava izašao je iz tog kluba i krenuo trčećim korakom kroz ulice beogradskog naselja Savamala. 

Na nekim od snimaka policija je locirala Mateja koji, trčeći Karađorđevom ulicom, pokušava da zaustavi taksi vozilo.

- Nestali Matej od momenta izlaska iz noćnog kluba "Gotik" upravo je na ovoj lokaciji imao jedinu komunikaciju bilo sa kim na njegovoj ruti kretanja. Pokušao da zaustavi vozilo jednog taksi udruženja međutim taksista, kako je izjavio u policiji, imao je ranije naručenu vožnju tako da je morao da ga odbije. Nakon toga Matej Periš nastavlja svoje kretanje u pravcu Geozavoda i Travničke ulice.


Matej je zatim uočen kako se kreće ka restoranu Savanova oko žive ograde i nastavlja kretanje ka šetalištu i reci.

- Nakon petnaestak minuta kretanja kroz ulice Savamale, Matej je došao upravo na tačku gde ga je kamera iz obližnjeg restorana snimila. Nakon toga nesrećnom mladiću gubi se svaki trag. Za sada je samo pretpostavka da je on ušao u reku Savu, međutim to policijska istraga tek treba da utvrdi.   

Video rekonstrukcija Ministarstva unutrašnjih poslova utvrdila je da se jedan objekat kretao kroz Savu čije se kretanje poklapalo sa kretanjem Matejevog telefonskog signala. Na tim snimcima ne vidi se dovoljno jasno da li je u pitanju čovek ili nešto drugo. Signal je poslednji put lociran u blizini Velikog ratnog ostrva nakon čega nestaje sa radara. Potraga ronioca pomerila se nizvodno rekom Dunav ka Policijskoj upravi Smederevo, ističe Šević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17