• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tvin

04.04.2022

12:42

DECA GLEDAJU U ČUDU, A ODLASLI SU ODUŠEVLJENI! Ovu nesvakidašnju izložbu morate da pogledate!

printscreen

Podkast

DECA GLEDAJU U ČUDU, A ODLASLI SU ODUŠEVLJENI! Ovu nesvakidašnju izložbu morate da pogledate!

Podeli vest

Davne 1977. godine nastalo je pozorištance ''Puž'' još od tada počeli su da raspiruju dečiju maštu, neguju dečiji osmeh, privrženost pozorištu i svetu u kome caruje drugarstvo. Obeležavanje četiri i po decenije postojanja počelo je izložbom "Bajka lično" u Etnografskom muzeju koja traje do 6. aprila

Posetioci mogu da vide crtežne kostime, delove scenografija ,njihove nacrte i rekvizite iz nekih od najpoznatijih predstava uz koje su generacije odrastale.

- ''Snežana i sedam patuljaka'', zatim  ''Gusarijada''  predstava koja se igra duže od 40 godina, kao i nove predstave ''Rođendan kraljice Gu-Gu" , "Miladinova čarobna lampa" - ponosno ističe Bulajić

Direktor pozorištanceta Đorđe Bulajić za Informer je otkrio kako odolevaju godinama i nikada ne izlaze iz mode.

Foto: printscreen

- Mi smo uvek veseli i mladi, a to širimo i među decom. Treba uživati i u životu i u predstavi. Branko Kockica piše tekstove u kojima uživaju deca, Caca je bila reditelj i ona je radila 90% režija pozorišta "Puž". Oni su krenuli sa idejom da će to biti porodično pozorište gde će roditelji doći i provesti kvalitetno vreme sa svojom decom - ističe Bulajić.

Puž je jedino pozorište u kome se decenijama podjednako zabavljaju i roditelji i deca, zato je i u timu uvek porodična atosfera. 

- Kod nas ne postoje podele dirketor ili tehničar, svi rade sve , ali zato što vole da rade . Uvek se sve svede na ljubav i želju da uradimo nešto što valja. I kada uradimo nešto kao što je ova izložba, budemo prezadovoljni - kaže Bulajić za Informer.

Foto: printscreen

Za vreme karantina deca i roditelji su se uželeli pa se uvek trži karta više, za sam rođendanski jubilej 17. aprila spremaju specijal. 

- Vraćamo na repertoar  "Zlatnu ribicu" , morali smo da je sklonimo jer tu učestvuje i hor, a zbog pandemije smo morali da prekinemo sa horom. Lepa vest je da hor je ponovo krenuo da radi i da ponovo primamo članove, zvanična audicija ne postoji već dete kad poželi može da dođe i da se upiše - kaže Bulajić za Informer.

Prave vrline se uče kroz pozorišne predstave jer pored zabave i razonode nose važne poruke o tome šta znači biti dobar, pravičan, pošten i vredan, a to je uvek u modi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija