• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: T. Đurković

Autor: informer

05.03.2023

12:00

DA LI STE NEKADA POŽELELI DA LETITE BALONOM? Ova neobična atrakcija sada je na dohvat ruke!

printscreen

Podkast

DA LI STE NEKADA POŽELELI DA LETITE BALONOM? Ova neobična atrakcija sada je na dohvat ruke!

Podeli vest

Kapadokija je najpoznatija po letenju balonom, ali danas postoji još jedno mesto koje se može pohvaliti ovom vrstom aktivnosti. To mesto bliže je nego što bi pomislili!

Opština Inđija iz godine u godinu širi svoju turističku ponudu. Ono najiteresantnije što trenutno može da ponudi, jeste let balonom iznad prelepih ravničarskih predela. Direktor Turističke organizacije "Inđija" Milan Bogojević, objasnio nam je na koji način srpski turisti mogu da uživaju u ovoj nesvakidašnjoj atrakciji.

Foto: printscreen

 

- Na ostrvu Krčedinska ada, najvećem ostrvu na toku Dunava kroz Srbiju, koje je nešto najpribližnije Zasavici, imamo na slobodnoj ispaši više stotina raznih komada stoke: krda konja i goveda angusa. U tom prelepom ambijentu, mi smo rešili da podignemo balone na topao vazduh. Sa kompanijom iz Kapadokije dogovorili smo postavljanje od juna do septembra svakog vikenda. Najverovatnije ćemo uključiti i dva radna dana. Vikendom će se leteti ujutru, a radnim danima uveče. Raspolažemo sa sedam balona koji će leteti oko 90 minuta. U pitanju je panoramsko letenje. Razlog za tu odluku je bila pristupačnost svakom turisti u Srbiji. Cena leta iznosiće oko 5.000 dinara. Poređenja radi, let u Kapadokiji trenutno košta 350 evra. Ovaj let trajaće desetak minuta i biće prelepo za fotografisanje i iz vazduha i sa zemlje. Od sedam balona koje podižemo ove prve godine, dva su prečnika 45 metara i oni podižu 20 putnika. Oni su najveći koji postoje. Osim ovih velikih, na raspolaganju nam je još pet manjih, porodičnih balona - ispričao nam je Milan Bogojević.

Foto: printscreen

 

Kako bi gostima boravak u Inđiji bio prijatniji i sadržajniji, domaćini su se potrudili da osim balona u svoju ponudu uvrste i druge atrakcije. Jedna od najpoznatijih i najiteresantnijih je keltsko selo.

Foto: printscreen

 

- Mi predstavljamo i keltsko selo koje je jedinstveni tematski park na Balkanu. On je posvećen i inspirisan Keltima. Kelti su naseljavali prostor čitavog podunavlja, pa tako i opštine Inđija. Mi imamo 78 potvrđenih arheoloških lokaliteta. Jedan od najznačajnijih je Krčedin gde su pronađena 883 idealno očuvana novčića. Ovo nalazište prepoznato je u svetskim okvirima. Kada u svetskoj literaturi čitate o tom novcu, on se naziva krčedinski tip novca. Tragom tog otkrića mi smo napravili jedno malo selo koje izgleda kao selo Asteriksa i Obeliksa sa dosta sadržaja i namenili smo ga porodicama, a na prvom mestu deci. Ovo selo radi vikendom, tako da, kada dođete, od ujutru do uveče možete da provedete kod nas. Dnevno se organizuje sedam radionica u dva bloka. Obavezne su pozorišne predstave, školice sporta, koncerti i tako dalje. Mi smo se bazirali na četiri elementa: to su edukacija, kultura, sport i ekologija. Kroz te elemente koji su nam najbitniji za decu imate zabavu - rekao je predsednik Turističke organizacije "Inđija".

Foto: printscreen

 

Turistička ponuda opštine Inđija nije zaboravila na prave gurmane. Na ovom mestu možete uživati u odličnoj hrani, a posebno u vrhunskim vinima.

Foto: printscreen

 

- Inđija je danas poznata po velikom broju dobrih vinarija. Mi ih na opštini imamo trideset, od toga su deset velikih sa degustacionim salama. Vinska ruta je izuzetno lepa u Inđiji. Gastronomija je odlična, kao i svuda u Vojvodini. Imamo i kulturnog sadržaja. Na prvom mestu tu je ogranak muzeja Adligat iz Beograda koji smo otvorili prošle godine. Ovaj muzej vezan je za 14 velikih ljudi iz naše istorije. Prvi put je prikazana dnevna soba Miloša Crnjanskog, koja je iz Londona doneta 1965. godine. Imamo prvi put prikazanu zbirku Đorđa Karađorđića, pisma Milanan Obrenovića, legat Pavla Vujisića, legat Ivanke Lukateli i drugi - kaže Milan Bogdanović.

Foto: printscreen

 

Turizam u Inđiji razvija se sve više. Smeštajni kapaciteti povećavaju se iz godine u godinu, po i dalje pristupačnim cenama. Bogata istorija, kultura, ali i prelepa priroda i atraktivni, originalni sadržaji učiniće vaš odmor ispunjenim i zabavnim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija