• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: T. Đurković

Autor: Informer/T.Đurković

16.03.2023

09:00

VIŠE POPUSTA I MNOGO NOVIH POGODNOSTI ZA PENZIONERE! Prvog dana podneto oko 70.000 zahteva za penzionerske kartice!

Printscreen, Facebook

Podkast

VIŠE POPUSTA I MNOGO NOVIH POGODNOSTI ZA PENZIONERE! Prvog dana podneto oko 70.000 zahteva za penzionerske kartice!

Podeli vest

Zvanično je počelo prijavljivanje za penzionersku karticu PIO fonda koja će najstarijim građanima obezbediti razne pogodnosti. Pravo na karticu ima oko 1,65 miliona penzionera u našoj zemlji!

Od podataka potrebno je dostaviti samo jedinstveni matični broj, broj telefona ili mejl adresu. Zahtev je moguće podneti elektronski, putem sajta ili u filijali PIO fonda. Relja Ognjenović, direktor ovog fonda objašnjava ko sve ima pravo da dobije ovu karticu.


- Napominjemo da 1.700.000 korisnika PIO fonda ima pravo na ovu karticu. Važno je da svim ovim ljudima pomognemo i damo šansu da se prijave. Kao osnovni način mi smo organizovali elektronsku prijavu putem interneta, ali postoje i drugi načini. Moguće je doći u filijalu PIO fonda gde će naši zaposleni to uraditi za njih. Penzioneri se nama prijavlju i mi imamo u evidenciji ko ostvaruje pravo na karticu. Oni sami znaju, ukoliko su invalidski, starosni ili porodični penzioneri, ili primaoci bilo koje druge naknade od PIO fonda, mi ih imamo u evidenciji. Pored matičnog broja upisuju samo adresu ili broj telefona na koji ćemo im javiti kada će stići kartica. Nju će morati lično da preuzmu zbog potpisa i saglasnosti. Očekujemo da ćemo u narednim danima moći da izađemo sa velikim brojem društveno odgovornih kompanija koje će podržati ovu akciju - rekao je direktor PIO fonda Relja Ognjenović.

Foto: Informer

 

Razgovarali smo sa penzionerima koji su na Trgu Republike u Beogradu već počeli da se prijavljuju za ovu karticu. 


- Nadam se da ću karticu dobiti za petnaest do dvadeset dana i siguran sam da će mi poslužiti. Mnogo je dobar predlog da se one uvedu i treba ga maksimalno iskoristiti. Svaki popust je dobrodošao

- Ne znam šta sve može. Hteo bih da iskoristim popust koliki god da je. Za nas penzionere sve dobro dođe. Što je jeftinije, to je bolje. Još nisam stigao da vidim na šta imam pravo, ali sve što mogu, ja ću da koristim

Foto: Informer

 

- Ne znam još. Koliko sam čuo, na pijaci ili u prodavnici ovaj popust neće važiti. Želeo bih da sve bude normalno. Samo da ne bude grabeža oko ovoga

- Ne znam šta će biti. Ne mogu da predvidim. Ništa unapred ne znam.

- Ja sam do sada bio zadovoljan sa seniorskom karticom. Nadam se da će i od ove biti neke koristi. Verujem da će sada biti mnogo dinamičnije. Sa seniorskom karticom bile su samo određene kategorije. Sada verujem da će biti malo šire. Nadam se da neću morati stalno da dokazujem da sam penzioner. Gde se ukaže potreba, samo pokažem karticu. Ne mogu svi da daju popuste, ali dosta preduzeća će davati i to će biti vrlo pozitivno. Najbolje bi bilo da čim pokažemo karticu, dobijemo popust. Ne bi trebalo da čekamo neke poene ili oznake. Direktno, ako imamo karticu, ostvarujemo popust. - 

Foto: printskrin/pio.rs

 

- Ja sam vrlo zadovoljan. Volim da putujem. Sa prijateljicom idem po banjama. Želja mi je da upoznam celu zemlju. Voleo bih ovo malo života da provedem po banjama. Ako postoji mogućnost, bilo bi lepo da nam obezbede više vaučera. Onima koji imaju malo manju penziju treba da se pruži šansa da nađu neko mesto za odmor.


Do kraja septembra PIO fond imaće izrađene sve kartice i već prvog oktobra građani koji su se prijavili moći će da ih koriste. Dinamika prijavljivanja pokazatelj je da su penzioneri zadovoljni ponudom i da očekuju da će ova kartica biti daleko bolja od prethodne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kriveljan

pre 1 godinu

Ako ovaj mamac ne privuče krezave penzionere da glasaju za SNS mafiju, eto problema za Vučićev kartel.

dragan

pre 1 godinu

ne maltretirajte penzionere, povecajte najnjize penzije da mogu da kupe hleb i lekove, sta ce popust bogatim penzionerima, hoce li biti zloupotrebe, okanite se gluposti,kakav fitnes,bazen,pozoriste sad ce ovi sa sela mucenici to da koriste. Ali kad vide red staju. Ukinite penzije preko 100.000 dinara i dajte nacionalne penzije seljacima a ne pevaljkama.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija