• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

19:07

Galijašević otkrijo: Turska je prikriveni pljačkaš arapskih država! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Galijašević otkrijo: Turska je prikriveni pljačkaš arapskih država! (VIDEO)

Podeli vest

Eksploatisanje i režiranje ratnih dejstava na Bliskom istoku od strane SAD i njenih saveznika, govorili su gosti Info dana, politikolog Srđan Perišić, stručnjak za geopolitičke odnose Dragan Škobalj i stručnjak za terorizam Dževad Galijašević.

Politikolog Srđan Perišić objasnio je da postoji plan da se 200 hiljada izbeglica sa Bliskog istoka naseli na prostore Kosova i Metohije i Bosne i Hercegovine.

- Egipat je zapretio da će izaći iz mirovnog sporazuma sa Izraelom ukoliko se budu gurali migranti ka njihovim granicama. SAD još uvek ne znaju šta će sa tolikim narodom koji je izbegao iz Gaze, pa smatram da će im plan biti da ih pošalju u Evropu. Postoji plan da se na KiM i BiH naseli po 200 hiljada izbeglica iz Palestine. Nadnacionalne elite preko SAD i trilateralne komisije imaju ciljeve na Bliskom istoku koje američki predsednici moraju da ispunjavaju - rekao je Perišić.

Foto: Zoran Sinko

 

Foto: Zoran Sinko

 

Stručnjak za geopolitičke odnose Dragan Škobalj ukazao je na to da je razlog što je Saudijska Arabija okrenula leđa dolaru nakon što ih je Si Đin Ping pomirio sa Iranom.

- Postoji plan da se napravi veštačko ostrvo koje bi Izrael kontrolisao gde bi se Palestinci iz Gaze naselili. Centri moći Zapada žele da se vrate na Bliski istok, jer su odsečeni od nafte, sporazumom između Saudijske Arabije i Irana. Razlog što je Saudijska Arabija okrenula leđa dolaru je što je Si Đin Ping došao i uspostavio mirne odnose između njih i Irana i na taj način ih oslobodio od diktata Amerike. Planovi da se migranti nasele na prostor KiM nisu nerealni, jer se trenutno ruši jedan sistem, a drugi još nije formiran - rekao je Škobalj.

Foto: Zoran Sinko

 

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević istakao je da Turska zajedno sa Francuskom i Amerikom pljačka i eksploatiše propast arapskih država. 

- Arapi su kolateralna šteta, problem na Bliskom istoku nije nastao 1948. godine, nije mi jasno kako je moguće da Izrael samo tako nastaje i ulazi u rat bez opozicije. Najveći zlotvor cele situacije na Bliskom istoku i Balkanu bilo je Osmansko carstvo, a nakon njega Amerika. Sve razbijene arapske države koje pogledate pljačkane su od strane Turaka, Francuza i Amerikanaca. Turska je ta koja preko NATO pakta i Muslimanskog bratstva učestvuje u razaranju arapskih država naoružavajući terorističke grupe - rekao je Galijašević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05