• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2024

22:34

Hrvati su loše prošli u Dejtonu, jer su proterali Srbe iz Krajine! Alija je trgovao žrtvama i lažirao napade! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Hrvati su loše prošli u Dejtonu, jer su proterali Srbe iz Krajine! Alija je trgovao žrtvama i lažirao napade! (VIDEO)

Podeli vest

Aktuelne teme poput stanja u BiH nakon domnšenja sramne rezolucije i duple standarde međunarodne zajednice da svoje zločine sakrije kriveći Srbe, analizirali su gosti "Info večeri", bivši ministar policije RS Tomo Kovač, ekonomista dr Ivan Novaković i pukovnik u penziji Mićo Živojinović.

Bivši ministar policije RS Tomo Kovač naveo je da kada je podneo izveštaj da su pojedine tragedije u Sarajevu bile scenirane od strane muslimanskih snaga iz inostranstva mu je rečeno da takav izveštaj ne mogu da prime.

- Sarajevo 1992. godine smo se odvojili na Alijin i naš deo, a tad sam bio šef policije na Ilidži. U to vreme sam bio izvestilac Međunarodne zajednice, a to sam zaslužio, jer sam muslimanima obezbedio vodu i gas kada su naši ginuli još u to vreme, tako su i prihvatili srpski MUP kao mnogo pouzdaniji. Boro Šušić je dobio informaciju kada se kretao prema Baš Čaršiji kolege su ga uhvatile pod ruke da ne idem tim pravcom i tamo sam video kola hitne pomoći i policije da nešto čeka. Kaže da je tad čuo eksploziju, a tada mu je rečeno da granatiraju četnici. Kada je utvrđeno da su tragedije u Sarajevu scenirane od strane muslimanskih snaga, ali mi je Don Santos rekao da on takav izveštaj ne sme da primi. Kada imate vojsku imate i policiju, a samim tim i skupštinu koja potpomaže državnost. Mi se moramo vratiti izvornim principima Dejtona i u ovih pola godine do izbora u SAD i kraja rata u Ukrajini, povlačiti drastične poteze. Krvavo smo dobili sporazum u Dejtonu su rekli Hrvatima da su loše prošli, jer su počistili Srbe iz Krajine - rekao je Kovač.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Ekonomista dr Ivan Novaković izjavio je da se čulo kako je i sam Hadžifejzović koji je izraziti antisrbin priznao da donošenje sramne rezolucije predstavlja diplomatski neuspeh za Zapad.

- Što se tiče investicija u Nišu, za zadnjih dvadeset sa 90.000 nezaposlenih spali smo na 17.000 od kojih se 10.000 nikada nije javilo na biro. Oni gradovi koji su na preseku reka Morave, Save i Dunava su oni gde najviše raste BDP. Delovanje inostranog faktora u Nišu je primetno, ali oni služe da izmišljaju nove implante koje preko medija pokušavaju da usade u narod da bi mi kao Srbi izgubili identitet i kako bismo izdali čast i kod sebe stvorili osećaj krivice. Hadžifejzović koji je veliki antisrbin je priznao da je ovo neuspeh Zapada i da je to dokaz da je ova rezolucija propala. Mislim da se ovaj region nonstop drži u krizi, da je Nemačka kolonija SAD i da koliko god mi želimo da očuvamo odnose u regionu oni konstantno pokušavaju da ih prekinu. Kad smo ušli u vladavinu DOS-a koji je bio projekat SAD prošli smo kroz ekonomsku propast - rekao je Novaković.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Pukovnik u penziji Mićo Živojinović istakao je da su iz komande ARBiH-a izdali komandu da civili ne smeju da napuste Srebrenicu, a da oni koji su u Potočarima budu vraćeni.

- Treba reći da su Izetbegović i njegovo rukovodstvo pribegli američkoj strategiji "nametanja žrtava", a Alija je za 200 hiljada dolara prodao Srebrenicu nadajući se žrtvama koje bi opravdale američku intervenciju. Došlo je naređenje da civili ne mogu izaći iz Srebrenice koje je izdala komanda ARBiH-a. Tada je stanovništvo prisilno vraćeno u Srebrencu, a UNPROFOR je bio primoran da ih iz Potočara vrati nazad. Institut za rat i mir iz Holandije dao je detaljan izveštaj o tome. Hiljade tih rezolucija ne mogu da operu ruke i genocidnu savest Nemačke od njenih genocida, a Srbima to ne mogu da pripoje, jer su se uvek borili za slobodu i stajali na stranu antifašizma. Svaka žrtva zaslužuje poštovanje, ali politizacija žrtava van istine mora biti ignorisana. Oni su žrtve Srebrenici skupljali na aerodromu u Tuzli i DNK testirale ih, ali se time može utvrditi identitet, a ne uzrok smrti. Povrh toga je utvrđeno da je većina žrtava srpskog porekla, ne bih da optužuje nikoga da je menjao veru, ali u Potočarima su danas sahranjeni i Srbi - rekao je Živojinović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija