• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2024

22:27

Svi Srbi stali pod jednu kapu! Svesrpski sabor je naš odgovor na sve što se dešava! (VIDEO)

Informer

Live TV

Svi Srbi stali pod jednu kapu! Svesrpski sabor je naš odgovor na sve što se dešava! (VIDEO)

Podeli vest

Gost emisije "Info veče" bio je visoki funkcioner SNS-a Zoran Đorđević. On je govorio o značaju Svesrpskog sabora. Kasnije mu se u studiju Informer TV pridružio i predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, kao i Ivana Vučićević, direktorka Studija B.

Visoki funkcioner SNS-a Zoran Đorđević istakao je da su se srpski sabori održavali i ranije u istoriji.

Nije prvi put da se događa Svesrpski sabor. U ovom trenutku nema važnijeg pitanja za naš narod. Najveći pritisak ima Srbija i predsednik Aleksandar Vučić. Ovo je naš odgovor na sve što se dešava. Najbitnije je da imamo zajednički cilj promovisan ovom deklaracijom. Mislim da smo mi ovim dali najbolji odgovor na ono što se dešavalo u UN. Ovo je jasan odgovor kako ćemo mi u budućnosti da se ponašamo. Ne treba nam nikakav nemir ni bilo kakvi ratovi. U regionu se to najviše reflektovao na Srbe. Pored Jevreja mi smo narod koji je najviše stradao u proteklim ratovima. Mi u ovom trenutku šaljemo poruku mira. Mi smo za međunarodni poredak i pravo i zalažemo se za  to da se to sprovede onako kako to i piše - rekao je Đorđević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Zoran Đorđević

On je rekao da smo danas prvi put išli u korak sa onim što se dešava, odnosno da smo išli unapred.

Ranije smo imali probleme i da bi to rešavali srpski narod je stavljan pod jednu kapu. U  ovom slučaju išli smo u korak sa mogućim problemima. Mi svakako u istoriji se nikada nismo nalazili na pogrešnoj strani. Držeći se Međunarodnog prava pokazujemo da smo i sada na pravoj strani. Ovde u regionu ne žele jaku Srbiju. Znaju kako je izgledala Srbija kada nije bila stabilna pre 2012. godine. Od te godine Srbija vodi nezavisnu politiku, a za to je "krivac" prvenstveno Aleksandar Vučić. Prvenstveno imajući ideju o tome kako Srbija treba da se bori, okupio je ceo srpski narod oko jedne kape. Okidač svega ovoga bila je sramna odluka o Srebrenici. Otvorena je Pandorina kutija u UN. Videćemo... To su ipak igre velikih sila. I u ovoj deklaraciji mi smo rekli da se ovo tiče samo nas. Mi ne želimo da se mešamo u bilo kakve odnose onoga što se ne tiče srpskog naroda - rekao je Đorđević.

Predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić došao je direktno iz centra Beograda gde se održava Svesrpski sabor u studio Informer TV i istakao da su svi čitav dan u veselom raspoloženju.

Foto: Informer

Nenad Stevandić

Bjeljini koji je Srbija izgradila. Sreli smo se simbolično na sred mosta, zagrlili se i jedni drugima uručili cveće i poklone. Jutros smo usaglasili tekst deklaracije. Drži nas taj osećaj da mi ništa ne radimo ništa protiv bilo koga. Ja sam ovde preko 30 godina glasač, imam imovinu, plaćam porez. Moj rođak Danilo je rođen u Beogradu, njegova deca su rođena u Beogradu. Ne treba nikome da se pravdamo. Ovaj dokument koji je danas potpisan za pedeset godina biće čitan. Za to je velika zasluga predsednika Vučića. Nismo samo išli na parastose i kukali, već smo počeli da otvaramo fabrike. Kao takvi smo započeli proces ujedinjenja. Srbi su dočekali uvek oslobođenje, ali nisu dočekali ujedinjenja. Sada je nama pripala čast da udarimo taj temelj. Ovaj dokument koji će ići da se potpiše u Skupštini RS i Skupštini Republike Srbije - rekao je Stevandić.

Foto: Informer

Ivana Vučićević

 

Ivana Vučićević, direktorka Studija B došla je direktno sa obeležavanja Svesrpskog sabora u studio Informera gde je prenela svoje prve utiske sa ovog dana.

Foto: Informer

Ivana Vučićević

Još uvek sam pod utiskom. Moram prizanti da je taj ambijent i doživljaj zaista impresivan. Vatromet na najbolji mogući način daje elan. Ovo je pravi i jedini trenutak da budemo ujedinjeni. Konačno izgledamo ovako kako smo izgledali danas tokom celog dana. Veliki broj ljudi došao je u Beograd da bi se družili. Ta snaga i pozitivna energija koju smo svima poslali je izuzetno značajna za sve. Ovo je divan potez koji smo uspeli da napravimo svi zajedno i tek ćemo da vidimo efekte svega ovoga - rekla je Ivana Vučićević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija