• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2024

12:26

Putinu više pogoduje rat u Gazi nego Americi! SAD predložile mirovni sporazum, Rusija bila jedina suzdržana! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Putinu više pogoduje rat u Gazi nego Americi! SAD predložile mirovni sporazum, Rusija bila jedina suzdržana! (VIDEO)

Podeli vest

Ratni kabinet Benjamina Netanjahua se raspada. Odluka Ganca da napusti vladu bila je za njega bolna. Sve o najnovijim dešavanjima u Izraealu govorila je gošća "Info jutra" stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

Gordana Mišev, stručnjak za bezbednost rekla je da se u ratu ništa ne može nazvati moralnim, pa ni odluka Ganca, a pogotovo kada se uzme u obzir da je tu odluku doneo zbog toga što smatra da Gazu  treba još agresivnije bombardovati.

Foto: Tanja Andric

Gordana Mišev

-Teško da se u ratu bilo šta može nazvati moralnim. Ovo je jedna političkao odluka. Od kad je izbio rat, građani u Izraelu su nezadovoljni i smatra se da Netanjahu nema podršku naroda. Ne bih rekla da se raspada ratni kabinet, već Ministarstvo odbrane. Ovo je politička odluka i dovešće do vanrednih izbora. Hamas je ipak jedna teroristička grupa. Oni imaju svoj cilj za koji ginu i njima život ne predstavlja vrednost. Oni gledaju u budućnost. Dobro je što se Evropa više uključila. Velika je kritika što se prošle godine UN nisu uključile. Pozdravljam ovo što je Amerika predložila kao mirovni sporazum. Sumnjam da će Ganc nastaviti sa ovom retorikom. Niko nije pobedio na izborima zato što je hteo da ratuje, već zato što je obećavao mir- rekla je Mišev.

-To je proksi rat kao i u Ukrajini. Izrael ne bi mogao da se izgradi u ovako veliku vojnu silu da nije imala pomoć Amerike. Putin tu dosta suzdržano pokušava da reši tuđe probleme, mada njemu ide u korist taj rat. Njemu ova situacija više pogoduje nego Americi. Netanjahu nikada nije predstavio ni jedan plan. Dosta se provlači u medijima da on ne zna šta će kada se završi rat. Da li zaista Amerika mora da im nameće kako će da žive sa Palestinom. Moguće da se Netanjahu i ne pita, pa zato i ne razmišlja šta će posle- rekla je Mišev.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija