• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2024

19:26

Ako Rusija bude ugrožena, Putin se neće dvoumiti oko upotrebe nuklearki! BRIKS stub odbrane od hegemonije Zapada (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ako Rusija bude ugrožena, Putin se neće dvoumiti oko upotrebe nuklearki! BRIKS stub odbrane od hegemonije Zapada (VIDEO)

Podeli vest

Ekspert za bezbednost Dževad Galijašević, dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu i dr Jovo Drobnjak ,ekonomista, bili su gosti emisije Rat uživo, a upravo oni su govorili o aktuelnim svetskim žarištima i geopolitičkoj situaciji u Evropi i na Zapadu.

Andrija Lović, politikolog, navodi da se događaju velike promene u Evropi, ali i u Nemačkoj.

- Neke stranke u Nemačkoj zalažu se da se ispita snaga koalicije semafor-koalcije u Bundestagu. Oni su izgubili totalno podršku naroda, ne samo po pitanju Ukrajinske krize već i po stabilnosti u toj zemlji. Lider CDU-a traži ostavku Šolca i dve antisistemske stranke su protiv evropskog uticaja - naveo je Lović.

Ekspert za bezbednost Dževad Galijašević ističe da će Putinov odgovor na agresiju Zapada biti nuklearno oružje.

- Mi u ovom ratu vidimo operativno-taktičku prirodu. Sve granice se pomeraju u rusku korist. Što se tiče napada na Rusiju, odgovor je Putina da će da pravi vežbe nuklearnog oružja, u slučaju da bude prinuđen da ih iskoristi, a Kina će takođe koristiti spoj diplomatije i vojne sile. Rusija je utvrdila da može da probije bilo koju tačku odbrane Ukrajine i Zapada - objasnio je Galijašević. 

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Dževad Galijašević

 

Dr Dragan Petrović kaže da Rusija nezadrživo napreduje na frontu i ka poslednjoj liniji odbrane Ukrajine, ali i da se menja svetski poredak.

- Rusija nezadrživo napreduje na frontu. Mene podseća sve ovo na bitku za Staljingrad. Rusi iz više pravaca načinju poslednje linije odbrane. Svetski poredak se menja, ide od unipolarnog do multipolarnog. Svaki sledeći potez Zapada i duboke države će biti nepovoljan za režim u Kijevu. Samit u Švajcarskoj je vašar na kome ne učestvuje Rusija, jer će Rusija biti pobednik - rekao je Petrović.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Petrović i Jovo Drobnjak

 

Dr Jovo Drobnjak, ekonomista objašnjava da će Rusija pobediti u ratu, kao i da je Zelenski marioneta Zapada, ali i da se BRIKS suprotstavlja zapadnoj hegemoniji.

- BRIKS okuplja države koje žele ekonomski prosperitet. Zelenski je obična marioneta Zapada. Što se tiče samita u Švajcarskoj, neće se osuditi Rusija i neće Ukrajina dobiti pomoć, kao što se Zelenski nadao. Na kraju svega će se Rusija vratiti tamo i gde joj je postojbina. Zapadni hegemon ne može protiv uticaja BRIKS-a - kazao je Drobnjak.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!
Fudbal

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!

Kanadski fudbaler Mojze Bombito dobio je brojne uvrede na rasnoj osnovi putem društvenih mreža, posle njegovog starta na kapiten reprezentacije Argentine Lionelu Mesiju tokom utakmice na Kupu Amerike.

22.06.2024

08:33

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija