• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2024

22:17

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države! (VIDEO)

Podeli vest

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

Ekonomista profesor Bojan Dimitrijević rekao je da postoji nesrazmera u reakcijama kada neki prekršaj naprave navijači Srbije i kada su u pitanju igrači drugih reprezentacija.

-Setimo se kroz kakvu golgotu je prošao Novak Đoković koji je bio u tom momentu broj jedan na svetskoj rang listi. Šta su sve recimo mogli da rade sa prekrštenim rukama u vidu orlova Šaćiri i drugi reprezentativci. Njih UFA nije kaznila ni na kakav način. Možemo da napravimo još jednu paralelu i da vidimo kroz kakvu golgotu prolaze ruski reprezentativci. Oni su bili iskuljučivani zbog navodnog dopinga, a sa druge strane Amerikanci su bili lišeni bilo kakvih doping kontrola. Ako je Rusija napravila neki prekršaj međunarodnih pravila, kako je moguće da jedan Izrael koji na naše oči vrši genocid nad Palestincima može da učestvuje na Olimpijskim igrama. Gotovo sve međunarodne sportske organizacije su pod apsolutnom dominacijom kolektivnog Zapada- rekao je Dimitrijević.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bojan Dimitrijević

On je povezao ovaj događaj sa utakmice sa sramnom rezolucijom koja je doneta u Savetu Evrope.

-Gledajte kako se to naslanja na Rezoluciju o Srebrenici kada je reč o lažnom genocidu u Srebrenici. U Srebrenici je stradalo nekoliko hiljada muslimanskih zarobljenika. Koliko Srebrenica može da stane u jedan Jasenovac? Tu se već šalje poruka da Srbi čak i za srazmerno neuporedivo manje zločine mogu da budu optuženi za genocid, dok drugi narodi neće biti ni kažnjeni, već će biti sponzori tih rezolucija. Tu govorim o Nemačkoj i Ruandi. Ovakve događaje nikako ne smemo potcenjivati . Ceo stadion je to skandirao. Radi se o otvorenoj mržnji celog stadiona na kojem su bili navijači Hrvatske i Albanije. Oni otvoreno pozivaju na genocid nad Srbima. To je monstruozno navijanje i ima svoju težinu u odnosu na ono što se u poslednjih 40-ak godina dešava Srbima na Kosovu. Da se delić ovoga desio Jevrejima, ta reprezentacija bi bila u roku od pola sata bila izbačena sa celog takmičenja- rekao je Dimitrijević.

On je govorio i o pitanju postojanja Četvrtog rajha i toga da li je on zapravo produžetak ideja Trećeg rajha koje i dalje žive. 

-Dobra knjiga na tu temu je "Četvrti rajh" Milana Vidojevića. Treći rajh ideološki nikada nije poražen i da je on nastavio da živi kroz Četvrti rajh. Da bismo do kraja odgovorili na ovo pitanje, treba da kažemo šta je bila Hitlerova misija. Nije jednostavno odgovoriti na to pitanje. Hitler je bio instrumentalizovan za ove ciljeve. Prvi i Drugi svetski rat moramo posmatrati u kontinuitetu. Lenjin je odustao od ideje permanentne revolucije. Njegove ideje je nastavio Staljin. U Prvom svetskom ratu nije došlo do konačnog obračuna sa Nemačkom. Iako je bila ponižena, ona je imala potencijala i moći da obnovi svoju moć. Jednim delom Hitler je imao ideju da obnovi Nemačku. Hitler se zapravo nudio da bude izvršilac planova duboke države. Na tom putu, dubokoj državi je smetala sovjetska Rusija kojom već uveliko vlada Staljin. Duboka država ima tri centra: London, Vašington i Vatikan, mada ona globalno deluje. Njihov cilj je bio da nahuškaju Hitlera da uništi Sovjetski Savez. Nacizam se okreće protiv Sovjetskog Saveza da bi završio posao koji nije završio Prvi svetski rat. To je u osnovi nacističke ideologije, da ona bude instrument duboke države za vladavinu sveta- rekao je Dimitrijević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija