• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2024

16:31

Radenović sasekao hegemone Zapada: Svesrpski sabor je odbrana od četvrtog rajha i protestantske inkvizicije Nemačke! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Radenović sasekao hegemone Zapada: Svesrpski sabor je odbrana od četvrtog rajha i protestantske inkvizicije Nemačke! (VIDEO)

Podeli vest

Značaj Svesrpskog sabora za očuvanje srpskog identiteta od nalet hegemonizma i politike prislie sa Zapada, komentarisao je gost Info dana, akademik dr Dragan Radenović.

Akademik dr Dragan Radenović naveo je kako Srbe na pojedinim mestima u BiH još uvek karakterišu kao zločine i da je to slučaj i u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

- Putin je jedan od idejnih nosilaca ideje zajednice naroda na istočnom delu planetu. Dodik je na tom idejnom nivou i okružen je veteranima koji su izvojevali integritet i slobodu Republika Srpske. Rođen sam u Sarajevu gde danas gotovo da nema Srba i ono što Putin vidi tamo je nasrtaj na identitet Srbina i na sve što to predstavlja. Sada na nekim mestima po BiH imamo da Srbe karakterišu kao zločince, a mi kao narod imamo dosta problema po pitanju statusa Srba tamo, u Makedoniji, Raškoj oblasti, KiM i Crnoj Gori i zato je saradnja sa Putinom bitna kako bi se radilo na očuvanju našeg naroda. Ovaj četvrti rajh koji dolazi sa Zapada je zapravo protestantska inkvizicija na čijem putu smo se mi našli kao branik slobode što nas je okrenulo ka Rusiji. Alija Izetbegović je dobio pomoć od Irana da formira muslimansku državu unutar BiH, međutim taj točak istorije se nije okretao pod snagom Irana i muslimana, već pod naletom Velike Britanije i Zapada generalno, a pod istim tim zamajcem stradaju hiljade Palestinaca danas - rekao je Radenović.

Foto: Tanja Andric

 

Naš sagovornik je dodao da potomci istaknutih nacista danas formiraju potencijalni četvrti rajh kroz institucije i samu političku strukturu Evropske unije.

- Svesrpski sabor je bio jako bitan za držanje sve ove protestantske bižuterije koja nam dolazi, na sigurnoj distanci. Rat se izaziva da bi se zarađivalo ili u cilju radikalnih društvenih ili tehnoloških promena. Moramo shvatiti da potomci istaknutih nacista grade taj četvrti rajh kroz Evropsku uniju - rekao je Radenović.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija
Politika

MSP povodom godišnjice potpisivanja Povelje UN: Više nego ikada potrebna snažna i principijelna svetska organizacija

Srbija se dosledno zalaže za poštovanje pravila ponašanja u međunarodnim odnosima, zasnovanih na Povelji UN, svesna da principi te povelje predstavljaju osnovu na kojoj treba da se gradi mir i stabilnost u svetu, a ima i dodatnu obavezu da se bori za pobedu vrednosti i principa definisanih u Povelji UN s obzirom na to da je u njenom slučaju grubo narušeno međunarodno pravo, saopštili su iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

26.06.2024

18:52

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17