• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

10:52

(VIDEO) Šiptarski terorista je koristio trase za prevoz migranata! Čeka se okončanje istrage!

Masha Bandjur

Live TV

(VIDEO) Šiptarski terorista je koristio trase za prevoz migranata! Čeka se okončanje istrage!

Podeli vest

O slučaju šiptarskog teroriste Fatona Hajrizija koji je napao srpskog policajca, govorili su gosti Info jutra specijalista za bezbednost i kontraterorizam dr Svetislav Lutovac i stručnjak za bezbednost Karlo Dulović.

Specijalista za bezbednost i kontraterorizam dr Svetislav Lutovac istakao je da je terorista koristio dobro utabane trase za ilegalni prevoz migranata kako bi ušao u Srbiju.

- Šiptarski terorista je našao da mimo regularnih državnih granica dođe na teritoriju Srbije. To je uigrana trasa kojom se transportuju migranti što našem ministarstvu mora biti ozbiljan znak da nadzire ove trase. Radi se na isporučivanju njegovog brata Artana koji se verovatno bavio krivotvorenjem dokumenata. Nadziranje ovih ruta će pomoći da Srbija spreči da ovakvi slučajevi poput Fatonovog više ne nastaju - rekao je Lutovac.

Foto: Masha Bandjur

 

Stručnjak za bezbednost Karlo Dulović naveo je da nije moguće da je Faton Hajrizi pobegao iz Bondstila bez bilo kakve pomoći spolja ili iznutra.

- Ne smemo trovati javno mnjenje informacijama i zaključcima dok istraga ne bude potpuno završena. Ovde se radi o teškom zločinu, jer je napad na policiju napad i na samu državu. Nije mi jasno kako je on pobegao iz Bondstila osim ako ga neko odatle nije pustio. Isti ti koji su ga možda oslobodili su učestvovali u formiranju Prizrenske lige koja je za cilj imala formiranje velike Albanije, a pošto je taj projekat mrtav oni hoće da naprave "prirodnu" Albaniju tako što će napuniti susedne države poput Srbije i Severne Makedonije albanskim stanovništvom - rekao je Dulović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba
PUN MESEC U JARCU

Najtačniji nedeljni horoskop od 22. do 29. jula! Lavovima se otvaraju sva vrata, Škorpije strahuju za poziciju na poslu, a evo kome sledi selidba

Danas je pun Mesec u Jarcu, koji snažno menja sudbinu svih znakova, a posebno Jarčeva, Ovnova, Rakova i Vaga. Pun Mesec u Jarcu na poslednjem stepenu ovog znaka napraviće konjukciju sa Plutonom iz Vodolije, tako da će doneti duboko emotivno preispitivanje, ali i isplivavanje svega onoga što smo davno zakopali unutar sebe. Mars se nalazi u Blizancima, a Venera u Lavu, tako da je flert pojačan u letnjem periodu.

21.07.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija