• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2024

14:34

Najbolji izvor proteina su proizvodi životinjskog porekla! Vegetarijanstvo - trend ili moralna odluka? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Najbolji izvor proteina su proizvodi životinjskog porekla! Vegetarijanstvo - trend ili moralna odluka? (VIDEO)

Podeli vest

Da li je vegetarijanstvo nešto što ljudi praktikuju da bi bili u trendu ili je to zaista ispravan moralni izbor? Može li čovek zdravo da živi bez mesa u svojoj ishrani? Na ovu, uvek aktuelnu, temu, govorili su novinarka Informera Olga Gracun i urednik Mussab Al Shukeir u "Info megdanu".

Olga je u ovom verbalnom okršaju zastupala mesojede, dok je Mussab stao na čelo vegetarijanaca. Oboje su imali svoje argumente, ali retko koji od njih je bio uvažen od strane drugog megdanlije. Ova tema je stvorila prilično usijanu atmosferu, a ni publika nije mogla da se suzdrži od upadanja u reč sukobljenih strana. Kako je to izgledalo pogledajte u video-snimku u nastavku teksta:

Foto: Zoran Sinko

 

Olga smatra da ishrana koja se sastoji isključivo od biljnih namirnica nije dobra, naročito ne za decu, budući da je protein bitan za razvoj organizma, a on se u najvećim koncentracijama može naći u mesu.

- Vegetarijanstvo je trend. Taj trend je krenuo negde devedesetih godina prošlog veka. Kako je on došao, odjednom su svi počeli da budu svesni kako je to dobro i ispravno, iako u većini slučajeva nije. Najbolji izvor proteina su proizvodi životinjskog porekla - rekla je Gracun.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Mussab Al Shukeir

Mussab kaže da ga je praćenje onoga što PETA objavljuje po internetu motivisalo da postane vegetarijanac jer ga zgražava način na koji se životinje eksploatišu.

- Protein iz mesa nije bolji od proteina iz leblebija ili surutke. Vegetarijanstvo jeste trend, ali ne vidim ništa loše u tome. Postoji mnogo lepih trendova. Trend jeste, ali ima za cilj prestanak ubijanja životinja. Ko ne jede meso, može to da nadomesti brojnim drugim namirnicama. Pračovek je bio biljojed, odnosno plodojed - poručio je Al Shukeir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica
Društvo

Kompanija m:tel proslavila krsnu slavu u manastiru Lovnica

Kompanija m:tel je pre tri godine obnovila tradiciju proslave svoje krsne slave Svetog proroka Ilije, i to u manastirima širom Republike Srpske, što je prilika da se pomognu ova važna mesta za celi srpski narod. Ove godine svoju krsnu slavu m:tel je proslavio u manastiru Lovnica, iz XIII veka, koji predstavlja jedan od najvrednijih kulturnih spomenika koji datiraju iz doba Nemanjića.

02.08.2024

16:16

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija