• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2024

20:02

Kreću rakete ka Izraelu! Da li će Izrael upotrebiti nuklearnu bombu? (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Kreću rakete ka Izraelu! Da li će Izrael upotrebiti nuklearnu bombu? (VIDEO)

Podeli vest

Rakete Irana su gotovo uperene ka Izraelu. Pravi se ozbiljan front sa obe strane. Najveće sile neće biti isključene iz ovog sukoba ako do njega dođe. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su bivši protivterorista Radomir Počuča i bivši obaveštajac Karlo Dulović.

Bivši protivterorista Radomir Počuča smatra da će Iran možda sačekati sa napadom na Izrael zato da bi ih na neki način mučio iščekivanjem.

Foto: Masha Bandjur

Radomir Počuča

-Mene ne bi iznenadilo da Iran ili odustane od napada ili da ih pusti da čekaju, pa da se uruše sami u sebe. Ne bi me iznenadilo da sačekaju, pa da za nedelju dana ispale rakete. Ovo bure baruta koje je zapaljeno u Ukrajini, ali i u drugim delovima sveta predstavlja početak Trećeg svetskog rata, ako već nije svetski rat. Predstoji nam definitivno poslednji rat. Nećemo prestati da postojimo. Naši naučnici govore da je već postojalo nekoliko civilizacija koje su doživele svoj krah. Nema neutralnih. Ili si za ili si protiv. U ovaj sukob ćemo i mi biti uvučeni jer smo i mi deo planete. Ovaj sukob će se voditi između materijalnog Zapada i duhovnog Istoka. Kina je napravila nešto što je istorijski presedan kada je za isti sto stavila sunite i šite. Presedan je takođe i to što je kompletan muslimanski svet realno stao na stranu Rusije. Mi moramo da se opredelimo da li smo za jednu ili drugu stranu. Ko sedi na dve stolice obično propadne između. Evropa nam nikada nije želela dobro. Nikada nam ne žele dobro- rekao je Radomir Počuča.

On je istakao da je zapravo Izrael taj koji vlada Amerikom.

-Amerika kao veliki brat Izraela je u sutštini okupirana od strane Izraela. Izrael vlada Amerikom. Više od pola State department-a su Jevreji. Duboko su ušli u zlo. Amerikom vlada jevrejski lobi. Amerikanci su u suštini korisni idioti. Bajden je marioneta isto kao Šolc ili Makron i većina drugih mediokriteta po Evropi. Ja sam imao maštoviti scenario. Ako bi Tramp došao na čelo Amerike, treba da se nađe sa Putinom. Niko nije jači od države. Ako bi se ove dve države dogovorile da pohvataju tu bagru, to bi bio najbolji scenario. Izrael vlada Amerikom! Da ne govorimo o bankama. Svi znamo ko drži banke- rekao je Počuča.

Bivši obaveštajac Karlo Dulović rekao je da u ovom ratu nema faktora iznenađenja.

Foto: Masha Bandjur

Karlo Dulović

-Ako se zna da se svaki rat projektuje i planira, ovde nema faktora iznenađenja. Moramo gledati drugačije Iran. To je stara persijska kultura. On je jedna ozbiljna država bez obzira što je pod sankcijama. Pokazalo se da ovo nije rat protiv Hamasa i da su Izraelci dozvolili da se desi to što se desilo da bi imali povod. Liban će biti sad na udaru ukoliko dođe do odmazde. To je javljeno i američkim službama i Mosadu. Odbrana Izraela te večeri koštala je milijardu dolara. Taj rat se mora otvoriti, to neko mora da plati. Iran zna da je to navlakuša. Mislim da će oni pokušati da bace rakete sa bojevim glavama. Imamo svetski sukob koji postoji već godinama gde jedna zemlja ratuje protiv celog sveta. Posade za bilo koju tehniku su stranci, nisu Ukrajinci. Ono što je nekada značila Liga naroda, Ujednjene Nacije su sada instrument Amerike za prljave poslove po svetu. Bivša Jugoslavija bila je u okviru NATO-a- rekao je Karlo Dulović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

sledeća vest

Vesti

Sramno ponašanje hrvatskog pevača: "Bebek je u stanju je da pljune u lice Srbije, a da onda dođe i pokupi zaradu od koncerta"!
Politika

Sramno ponašanje hrvatskog pevača: "Bebek je u stanju je da pljune u lice Srbije, a da onda dođe i pokupi zaradu od koncerta"!

Sveopšta hajka koja se vodi protiv Srbije, čini mi se, u zadnje vreme posebno dobija zamajac, kako iz zemalja iz okruženja koje ne mogu da podnesu ekonomsko i vojno jačanje naše zemlje, tako i iz evropskih i svetskih krugova kojima odgovara pokorena, slaba i Srbija koja uživa vazalni status, istakao je narodnik poslanik Dejan Bulatović, komentarišući koncert Željka Bebeka na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku.

06.08.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Srbija u polufinalu OI posle utakmice za infarkt! "Orlovi" okrenuli 24 razlike, pa u produžetku slomili Australiju! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Srbija u polufinalu OI posle utakmice za infarkt! "Orlovi" okrenuli 24 razlike, pa u produžetku slomili Australiju! (FOTO/VIDEO)

Au, šta je preživela naša košarkaška reprezentacija! Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara, nakon što je u neverovatnoj drami i i posle produžetka nekako uspela da slomi otpor žilave Australije - 95:90! Meč je nakon 40 minuta igre završen rezultatom 82:82, a "orlovi" su se u dodatnih pet minuta bolje snašli i zahvaljujući poenima maestralnog Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića otišli u polufinale.

06.08.2024

16:43

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija