• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2024

14:05

Moderna država Hrvatska nastala je na ubijanju Srba! 1995. naš narod vodio je rat za opstanak i opstao je! (VIDEO)

Informer

Live TV

Moderna država Hrvatska nastala je na ubijanju Srba! 1995. naš narod vodio je rat za opstanak i opstao je! (VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan pre 29 godina desila se oparacija Oluja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Dina Vučićnić, SNS i pukovnik u penziji Mirko Radaković.

Dina Vučićnić, SNS podelila je svoje iskustvo koje je doživela tokom Oluje.

Foto: Informer printscreen

Dina Vučinić

-Ja imam kristalno jasno sećanje iako sam imala samo 4 godine. Mi smo živeli u Karlovcu, ja sam rođena u Zagrebu. 1992. godine došli u Sombor  jer nam je kuća u Karlovcima srušena do temelja. Bavljenje politikom je nešto što je opredelilo moj put. Mislim da se nalazim u državi koju vodi najpametniji političar u istoriji naše zemlje. Zahvaljujući njemu mi se svi sabiramo na istom mestu i govorimo o svojim žrtvama. Moramo da pričamo o istini, a to je da se najveće etničko čišćenje desilo od 1991. do 1995. godine. Ja sam živi svedok toga i moja porodica. Moderna država Hrvatska je nastala na temeljima ubijanja Srba. Važno je o tome govoriti jer ako ne znamo prošlost, onda nećemo imati ni plan za budućnost. Ja u svoje rodno mesto idem svake godine zato što je sva moja rodbina u Hrvatskoj i još uvek je deo moje imovine u Hrvatskoj. Majka je uvek govorila da treba da idemo iz Hrvatske jer tu više života nema- rekla je Dina Vučinić.

Pukovnik u penziji Mirko Radaković rekao je da 4. avgusta 1995. godine nije ni znao za pojam Oluja.

Foto: Informer printscreen

-Tada sam sa svojim narodom osećao hrvatsku agresiju na celu Republiku Srpsku Krajinu. Tek kada sam došao ovde spoznao sam novi pojam Oluja i hrvatske izraze, vojne šifre za tu operaciju koja je u stvari bila agresija. Moja sećanja su jako tužna, slike su ružne, suze su prestale, ali sećanja su ostala ne grobove, kosti, srušene kuće i crkve. Naš naoružani narod koji je na papiru bio vojska, a u praksi to je bio naoružani narod, dao je sve od sebe da opstane. Izgubili smo svoj zavičaj, materijalna dobra, ali većinski deo naroda je opstao i u novim staništima nastavio da živi. Ovo je produžetak rata 1941. i 1945. godine. Srpski narod je vodio rat za opstanak i većinom je opstao. Franjo Tuđman rekao je da Srbi treba da nestanu. Samo iz toga se vidi namera koju su imali. Naša delegacija koja je bila u Ženevi bila je upoznata da trebaju da pristanu na sve uslove koji im se nude, a to je bio Z4. Oni su to potpisali. To je potpisano dva puta, u Ženevi i u Beogradu. Oni su pripremili agresiju i nisu hteli ništa da izmene. Diplomatski je bilo dobro što je potpisan Z4- rekao je Mirko Radaković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija