• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.08.2024

13:01

Evo kako nam se hrane deca! Nutricionista dala odlične savete za sve roditelje! (VIDEO)

Peđa Milosavljević/Shutterstock

Live TV

Evo kako nam se hrane deca! Nutricionista dala odlične savete za sve roditelje! (VIDEO)

Podeli vest

O navikama u ishrani najmlađih, kao i o samoj zdravoj hrani, govorila je gošća Info jutra Milka Raičević, nutricionista.

Milka Raičević, nutricionista, ističe da se zbog nezdrave ishrane deca danas mnogo više razboljevaju.

- Ovo je goruća tema, jer su naša deca sve bolesnija i gojaznost nam kuca na vrata. Deca su nam bolesna, navike su im na instant. Bolujemo od svega onoga što se nalazi oko škole. Deca nam ne jedu voće uopšte, jedu čips i jedu u pekari. Statistika mora da bude bolje, roditelji i nastavnici moraju da se edukuju - rekla je Milka.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milka Raičević

 

Ona dodaje i da roditelji moraju da brinu o ishrani dece, jer deca često preskaču obroke.

- Deca sama kreiraju svoj jelovnik i sve je sada dostupno. Roditelj ne kupuje ni povrće ni voće u dovoljnoj količini. Dete ne sme da krene u školu, ako ne popije jogurt ili ceđeni sok. Veliki je problem što nam deca gladuju i preskaču doručak. Deci su krive kičme, stopala, debljaju se. Idealno bi bilo da se u blizini škola ne prodaju instant pića i energetska pića ili da budu bar tri puta skuplja. Što se tiče pekara, one moraju da imaju zdraviji sistem ishrane - objasnila je nutricionista.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

(VIDEO) Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

sledeća vest

Vesti

Svečanost povodom prijema 183 podoficira u profesionalnu vojnu službu
Politika

Svečanost povodom prijema 183 podoficira u profesionalnu vojnu službu

Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je danas, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, svečanosti povodom prijema u profesionalnu vojnu službu polaznika 23. klase Osnovnog kursa za podoficire i polaznika prve klase Kursa za podoficire kandidata iz građanstva. Svečanosti je prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović.

23.08.2024

14:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija