• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2024

22:31

Duboka država je pokazala namernu slabost 11. septembra! Gotovo sve terorističke grupacije su bile pod njenom kontrolom!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Duboka država je pokazala namernu slabost 11. septembra! Gotovo sve terorističke grupacije su bile pod njenom kontrolom!

Podeli vest

Tema večerašnje emisije "Rat uživo" bila je 23. godišnjica terorističkog napada na Kule bliznakinje u Njujorku. Gostovali su glumac Branislav Lečić i bivši načelnik Odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

Lečić kaže da je tog 11. septembra duboka država obavila posao na sopstvenom terenu.

- Nesumnjivo je da je 11. septembar pre 23 godine jedan svetski događaj. Naravno da ima mnogo nejasnih stvari, to se potpuno slažem. Tu uvek ostaje nekoliko pitanja koja su realna. Ja doživljavam vrednost tog 11. septembra kao pad Berlinskog zida. On je imao značenje nekoliko važnih stvari, a to je da je duboka država obavila posao na svom terenu. Rušenjem je pokazala neku vrstu namerne slabosti. Gotovo svaka grupacija je bila pod kontrolom duboke države. Oni su tvorci te svoje terorističke opozicije. Taj 11. septembar je bio signal da se mora uvesti red i kontrola. Složene su te političke manipulacije. Nije u pravu onaj ko se navuče na prve utiske. Mora se dobro promišljati, pustiti vreme i sagledavati stvari iz više uglova da bi se razumelo to što se događa - ističe Lečić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Žarko Popović

Popović poručuje da ne vidi šta je mogao biti cilj onih koji su izvršili ovaj teroristički akt.

- U teoriji je terorizam definisan kao jedan akt nasilja koji za posledicu mora da ima neki svoj politički cilj. Ja ne znam kakav je ovde politički cilj bio. Ova akcija je samo izazvala kontraefekat u celom svetu, a u korist Amerike. Oni su nakon toga izvršili invaziju na Avganistan i opet je napadnut Irak koji je devlastiran od strane Amerike i Velike Britanije. Posle toga je Libija došla na red, isto kao posledica one bombe koja je eksplodira u avionu iznad Škotske. Nikakva mi saznanja nemamo, sem da su na novcu nađeni neki tamo otisci. Meni samo nije jasno šta su hteli da postignu tim što su uleteli avionima u Svetski trgovinski centar. Uništena je Libija, Irak, Avganistan je vraćen u srednji vek. Sad se akcije destrukcije sprovode u Gazi. Rusi su dosta doprineli da se smiri ta situacija na Bliskom istoku odlaskom Sergeja Šojgua u Iran - konstatuje Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35