• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2024

09:00

Lekari u Srbiji su najbolji koji postoje! Država ulaže ogroman novac u zdravstveni sistem poslednjih deset godina! (VIDEO)

Informer

Live TV

Lekari u Srbiji su najbolji koji postoje! Država ulaže ogroman novac u zdravstveni sistem poslednjih deset godina! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Info jutra" narodna poslanica dr Nada Macura i državni sekretar dr Mirsad Đerlek su govorili o zdravstvenom sistemu Srbije, odnosno o njegovom stanju i unapređivanju istog.

Đerlek kaže da će interesi države, odnosno zdravlje pacijenata i briga o njima, biti ispred svih u zdravstvenom sistemu.

- Država ulaže ogroman novac u poslednjih deset godina. Znate koliko je već urađeno i koliko se trenutno gradi. Mislim da će do 2027. u zdravstveni sistem ukupno biti uloženo između milijardu i po i dve milijarde evra. Mi imamo zaista profesionalne lekare. Ja sam siguran da je država odlučna u tome da se ovaj projekat realizuje. Tu neće biti kompromisa. Čuli ste predsednika države kako je najavio ono što mi radimo u ministarstvu. Interes države, zdravlje i briga o pacijentima će biti ispred svih nas - rekao je državni sektar.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Nada Macura

Macura je poručila da su srpski lekari najbolji na celom svetu.

- Tu listu čekanja konstatovali smo svi. Sad samo treba videti kako da rešimo to, da svi dobiju što im je potrebno. Ta lista mora ponovo da se pogleda jer su neki, nažalost, možda preminuli ili otišli u neku privatnu instituciju. Ja verujem da će ministar Lončar, koji je i sam hirurg, to rešiti. Mora se krenuti u prevenciju i mora se razgovarati s narodom. Naši lekari su najbolji koji postoje, iskreno rečeno. Način studiranja je na vrhunskom nivou. Šteta je što mnogi imaju viziju da je tamo negde bolje - ističe narodna poslanica.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30