• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.09.2024

16:45

Od mladića do muškarca za 75 dana! Evo ko će morati da služi obavezni vojni rok u Srbiji! (VIDEO)

Nikola Babić

Live TV

Od mladića do muškarca za 75 dana! Evo ko će morati da služi obavezni vojni rok u Srbiji! (VIDEO)

Podeli vest

Vojni rok trajaće dva meseca i 15 dana za sve muškarce do 30 godina, ali i za žene koje to budu želele. Na ovu temu u "Info danu" govorio je član GO SNS Branislav Ivković.

Član GO SNS Branislav Bane Ivković rekao je da je u njegovo vreme obavezni vojni rok trajao godinu dana za one koji su završili fakultete i 18 meseci za one koji nisu.

Foto: Nikola Babić

Branislav Ivković

-Za mene je socijalna psihologija nauka 21. veka. Koju god funkciju da vršite vama se socijalna psihologija ključ. Primećujemo da su ljudi, zahvaljujući telefonima i društvenim mrežama, postali jako usamljeni. Vi odlazeći u vojsku postajete normalan čovek. Shvatate šta je prosek u državi. Srešćete ljude iz patrijarhalnih sredina. Roditelji treba da budu sretni da im deca izađu iz različitih vidova totalne bezlične komunikacije i da se druže i stvaraju nova prijateljstva. Dolazimo do toga da su roditelji loši. Majke razmaze sinove i donose im pržena jaja u krevet. Deca propuštaju predavanja u osam ujutru i jedva stižu na predavanje u 12h. Ja imam petoro dece i šestoro unučića. Na fakultet su uglavnom dolazila pametna, obrazovana deca. Unutrašnjost čuva Srbiju i tu se deca uče da poštuju starije. Kad ti uđe neko iz Ivanjice ti osetiš razliku od onog iz Beograda koji ne zna ni da se obrati- rekao je Ivković.

On je objasnio zbog čega naš narod treba da se ponosi srpskom vojskom.

Foto: Nikola Babić

 

-Postoje osvajačke vojske od Atile biča božjeg. Atila je je ostavljao ljude da sami upravljaju svojom sredinom. Imamo ove moderne osvajače. Srbija je uvek imala odbrambenu vojsku. Vojska postoji da bismo štitili svoju decu, ženu, oca i majku. Mi nikada nismo bili osvajačka vojska. Mi imamo odbrambenu vojsku koja ima namenu da štiti prag naše kuće i ta vojska mora da bude spremna. Ovo je pravi potez Vlade republike Srbije. Ja sam otišao sa 25 godina kao svršeni student u vojsku. Zvali su me deda jer su sa mnom bili dečaci od 18, 19 godina. Ja i dan danas znam imena svih vojnika i oni mene znaju. To su drugarstva koja se sklapaju. Ja sam se sa 25 godina ozbiljno prevaspitao. Ti deliš sudbinu s stim ljudima. Postaješ blizak. Nas osmorica nosimo 380 kg grede. Naučiš da se prilagodiš tim ljudima i da se međusobno poštujete. Zato je važno da mladi odu u vojsku. Malo je 75 dana- rekao je Ivković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30