• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2024

22:30

Služba bezbednosti Ukrajine se ponaša kao Gestapo svojevremeno! Amerika, Rusija i Kina su tri igrača koja dele svet!

Nikola Babić

Live TV

Služba bezbednosti Ukrajine se ponaša kao Gestapo svojevremeno! Amerika, Rusija i Kina su tri igrača koja dele svet!

Podeli vest

Gosti "Rata uživo" Informer TV bili su urednik lista "Politika" Bojan Bilbija i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Oni su komentarisali trenutnu situaciju na frontu u Ukrajini, kao i potencijalni dalji tok tog sukoba.

Bilbija naglašava da Evropa više nije nikakav faktor na geopolitičkom planu, već da svet dele tri sile.

- Na Zapadu uglavnom ne govore o miru, nego o pobedi, Putinovom porazu. Za njih mir nije mir ako Rusija pobedi, jer to smatraju svojim porazom. Bilo bi prirodno da Rusija pobedi, ali oni veštački održavaju Ukrajinu u životu, time donose pogibije do, moguće, već miliona njihovih građana. Čitava zapadna mašinerija je sad upregnuta da bi zaustavila eskalaciju sukoba na Bliskom istoku i tako čuvala Ukrajinu. SAD, Rusija i Kina su tri igrača koja dele svet. Evropa, sama po sebi, nažalost, više nije faktor. Ona je samo jedan privezak na američkom ključu. Služba bezbednosti Ukrajine se ponaša isključivo kao Gestapo nekada. Ukoliko vam u telefonu nađu sliku Putina, označuju vas kao simpatizera, hapse i sude vam. Sve je manje ideoloških vojnika u ukrajinskoj vojsci. Mene plaši da je to sa službom bezbednosti možda obrazac kako čitava Evropa može izgledati za par godina - istakao je novinar.

Foto: nikola babić

Dragoslav Bokan

Bokan konstatuje da se situacija unutar same Ukrajine relaksira, budući da su gotovo svi ekstremni rusofobi mrtvi.

- Čitava priča u Ukrajini u ovom novom ruhu, krvavom, je nastala pre deset godina, državnim udarom koji je organizovala Amerika. Kijevska hunta je dobila svog diktatora u tom tragikomičnom liku Zelenskog koji sad kao marioneta izvršava sve što mu narede. Zapad je nenamerno pomogao Rusiji da postane sama i nezavisna. Taj ekonomski udar koji je trebalo da je uništi je propao. Fanatizovani rusofobi su polako otišli pod zemlju i u zaborav. S te strane, svi oni koji su se godinama iživljavali i pretvorili Ukrajinu u antirusku zemlju su manje-više mrtvi. Mi na sceni više nemamo onu ekipu od pre par godina i sad je stvar relaksiranija. To je ona velika promena koja se dešava unutar Ukrajine. Zapad stalno govori o finansijskoj pomoći zato što je to njihov rat - zaključio je analitičar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka