• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.10.2024

22:29

Sukob u Ukrajini je kulturološki i verski rat dve civilizacije - ruske i zapadne! Evidentno je da će Putin zauzeti i Pokrovsk! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Sukob u Ukrajini je kulturološki i verski rat dve civilizacije - ruske i zapadne! Evidentno je da će Putin zauzeti i Pokrovsk! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti najnovijeg "Rata uživo" televizije Informer bili su analitičar profesor dr Miloš Laban i Ivan Ivanović iz SNP "Naši". Njih dvojica su komentarisali najnovija dešavanja na frontu u Ukrajini, ali i druge goruće geopolitičke teme.

Laban ističe da Rusija napreduje sa minimalnim brojem žrtava i uništene vojne tehnike, kao i da je neminovno njeno zauzimanje Pokrovska.

- Sve je teža i teža situacija za ukrajinsku stranu, zato što, evidentno, ruska vojska napreduje. Sasvim je izvesno da će ruska vojska uzeti i Pokrovsk, a on je veoma bitan zato što je to čvorište železničkih i auto-puteva. Rusija računa da će ta teritorija uskoro postati njena, zato i ne uništava infrastrukturu. Napreduje se sa minimumom žrtava i izgubljene tehnike. Suprotno onome što se sugeriše kroz medije. Uvođenje veštačke inteligencije je omogućilo da dron samo dobije nalog gde će dejstvovati, a sve ostalo radi sam. Poznato je da tehničke inovacije se najpre primenjuju u vojsci, a najviše se razvijaju u ratnim vremenima - rekao je analitičar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ivan Ivanović

Ivanović zaključuje da se u Ukrajini odvija sukob dve civilizacije, Rusije i Zapada, a da on, na neki način, predstavlja i svojevrstan verski rat.

- U ovom momentu je ključno to što Rusija napreduje. Zapad i dalje ne žali novca i ulaže milione kako bi Ukrajina produžila svoju agoniju u ovoj specijalnoj operaciji koju Rusija sprovodi. Mislim da se ona neće tako lako završiti. Ko može da garantuje da će kraj biti 2025. ili 2026. godine? Ovde se ne radi o nekim običnim ratovima već o sukobu civilizacija. S jedne strane Rusija, a s druge Zapad. To je kulturološki, a na neki način i verski rat. To su sukobi koji su iznad svega što smo mogli da vidimo u poslednjim decenijama - poručuje on.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Oglasio se Borelj i besan je! "Nuklearni rat se ne sme voditi!"
Planeta

Oglasio se Borelj i besan je! "Nuklearni rat se ne sme voditi!"

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj saopštio je danas da dodela Nobelove nagrade za mir japanskoj organizaciji Nihon Hidankjo, koja okuplja preživele iz Hirošime i Nagasakija na koje su bačene atomske bombe, služi kao podsetnik na veoma teške posledice povezane sa upotrebom nuklearnog oružja.

11.10.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka