• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2024

22:30

Putin je povukao briljantan šahovski potez u Kursku! Ukrajinci ostaju bez oružja i municije, a ne mogu da dopreme novo! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Putin je povukao briljantan šahovski potez u Kursku! Ukrajinci ostaju bez oružja i municije, a ne mogu da dopreme novo! (VIDEO)

Podeli vest

Novinar Nebojša Malić i pukovnik Milorad Đošić bili su gosti "Rata uživo" Informer televizije. Glavna tema na koju su govorili bila su dešavanja u Kurskoj oblasti u Rusiji. Pored nje, pričali su i o drugim tekućim temama, kao što su tenzije između Severne i Južne Koreje, sukob na Bliskom istoku...

Malić kaže da ukrajinska vojska ostaje bez oružja i municije, a nisu u mogućnosti da obnove zalihe.

- Staro pravilo ratovanja je da nikad ne prekidate neprijatelja kad pravi grešku. Jeste ovo u Kurskoj oblasti bilo strašno po narod, ali je strateški bio briljantan potez da se Ukrajinci izvuku na čistinu i tu likvidiraju. Žrtvovanje piona da bi se uzela kraljica, skakač... To je jedino logično. Ta ofanziva nije imala nikakve strateške ciljeve. Mislim da smo izašli iz one faze iskopavanja Ukrajinaca iz rovova i ušli u priču gde ruska vojska vrši manevarsko ratovanje i mnogo brže zauzima položaje. Ukrajinci ostaju bez oružja i municije, a ne mogu ni da ih dopreme. Amerika je mentalno još uvek u Zalivskom ratu. Jednostavno, nisu naučili ništa. Dobijaju izveštaje od Ukrajinaca koji im pričaju bajke. NATO je instrument američke kontrole nad Evropom - rekao je novinar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Milorad Đošić

Đošić poručuje da Zapad potcenjuje Ruse i pokušava da ih predstavi skoro kao divlji narod.

- Rusi lagano idu prema severozapadu. Mi Srbi volimo da praštamo Rusima. Sigurno će oni tu oblast potpuno vratiti. Ukrajinci su izgubili snagu. Poginulo je milion ljudi. Oni sada hvataju ljude po ulicama i vode na front. Meni je žao ukrajinskog naroda. Ovo je još jedna predstava Zapada da bi se pravoslavni, odnosno slovenski, narodi tukli između sebe. Rusi se prikazuju kao neki polu-divlji narod, međutim, kada je ruski avion prošao pored američkih brodova, odjednom se sve pogasilo na njima, što se tiče elektronike. Tako da, Rusi imaju centralizovan sistem. Amerikanci rade samo na čerupanju svojih poreskih obveznika. NATO neće promeniti taktiku prema istoku, štaviše, oni će je pojačati. Njihova strategija je na dnevnom dešavanju. Ako im bude trebalo da Ukrajina bude deo NATO, ona će biti. NATO je sastavljen od mozga - Engleske, imamo Ameriku kao udarnu snagu i glumce kao što je Francuska. NATO neće promeniti svoju tendenciju odlaska na istok - navodi pukovnik.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)
Politika

Lažni ekolozi napali Mišu Vacića, podmetnute fotografije kruže društvenim mrežama! Surovi odgovor im se nimalo neće dopasti! (FOTO)

Lider Srpske desnice Miša Vacić oglasio se putem svog naloga na socijalnoj platformi "X", i odgovorio predstavnicima organizacije "Eko Straža", koji su na perfidan način pokušali da opovrgnu činjenicu da je Vacić prethodni dan brinuo o životnoj srediti i počistio poznati beogradaski kvart. Ono, što lažni ekolozi nisu uspeli ni za tri života!

12.10.2024

21:14

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju
Kultura

Kraj! Zoran Cvijanović odlazi u penziju

Pozorište “Boško Buha” obeležiće sutra 74 godine od svog osnivanja. Tim povodom u nedelju, 13. oktobra u 20.00 časova u Teatru Vuk, biće održana predstava “Tvoje i moje”, autorski projekat Borisa Liješevića.

12.10.2024

13:46

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka