• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.12.2015

23:43

VUJANOVIĆ O NATO PAKTU: Da smo 1918. imali ovakvog saveznika Crna Gora bi opstala!

Balkan

VUJANOVIĆ O NATO PAKTU: Da smo 1918. imali ovakvog saveznika Crna Gora bi opstala!

Podeli vest

Pozivnicom za članstvo u NATO Crna Gora je obezbedila večnost 21. maja 2006, kazao je predsednik Crne Gore Filip Vujanović

- Da smo 1918. imali saveznike kao što je danas NATO, Crna Gora tada ne bi izgubila, već opstala- rekao je Vujanović za RTCG.

Ulazak u NATO je, po njegovom mišljenju, istovremeno i uslov za ulazak u EU.

- Ovo je puna potvrda vrednosti i trajnosti i večnosti 21. maja. Mi smo na ovaj način za sve buduće generacije zauvek definisali poziciju Crne Gore kao samostalne, obezbedili njen suverenitet i teritorijalni integritet, obezbedili njene granice, svako osporavanje granica učinili besmislenim- kazao je on. 

MATIJA BEĆKOVIĆ O NATO PAKTU: Prokletstvo Svetog Petra Cetinjskog nad Crnom Gorom!

Upitan šta za državnu politiku Crne Gore i za građane znači upućivanje pozivnice, Vujanović je kazao da je to, najpre, priznanje Crnoj Gori da je bila u stanju da, nakon nezavisnosti, za devet godina dostigne standarde NATO.

VUJANOVIĆ SE RADUJE: Potvrđeno mi je, Crna Gora će dobiti poziv u NATO!

- Znači mogućnost da se u bezbednosnom smislu u jednoj vojno političkoj alijansi garantuje suverenitet, teritorijalni integritet granica Crne Gore. Vi znate da smo mi 1918. izgubili svoju nezavisnost, izgubila se Kraljevina Crna Gora, zato što se izgubilo savezništvo onih koji su bili očekivani prijatelji - ocenio je Vujanović.

STOLTENBERG: Crnogorci, pozivamo vas u NATO, vrata su vam otvorena!

U datumu pozivnice, dodao je, ima simbolike.

- Kraljevina Crne Gora imala je saveznike, a da se kroz to savezništvo branila ona bi opstala. Očigledno iz unutrašnjih razloga odnosa sa Srbijom, stvaranjem Jugoslavije i zbog odsustva zaštite Kraljevine Crne Gore, ona se izgubila- smatra predsednik.

ZASTAVA NATO NA CETINJU: Slave poziv za učlanjenje u alijansu!

Vujanović je uveren da je, od juče, Crna Gora i formalno postala deo zapadnog sistema vrednosti.

- Mi smo pokazali da pripadanjem NATO-u pripadamo zapadnoj sferi vrednosti i demokratije, politike, ekonomije, i sveukupnih vrednosti. Podsetiću, u EU od 10 građana, devet je u NATO-u. EU je u suštini, sem onih zemalja koje nijesu u NATO-u, u svemu u toj vojnopolitičkoj alijansi uz SAD, Tursku i Kanadu. To je, ustvari, EU koja je uz savez država formirala i vojnopolitički savez - rekao je on za RTCG.

MIROSLAV LAZANSKI O CRNOJ GORI: Zašto volim novu NATO državu?!

- Mi smo putem prema EU i integracijom, koja je opšte dobro i saglasnost Crne Gore, na određeni način iskazali raspoloženje prema NATO-u. Ulazak u NATO je nova ulaznica u EU. Od 1949. kad je formiran Severnoatlantski savez, Severnoatlanskim ili Vašingotnskim ugovorom od strane 12 država, bilo je šest proširenja. U poslednjih 12 država koje su se proširile, 11 država su članice EU- kazao je Vujanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
HRVAT

pre 8 godina

vujo bekrijo bit ce te u drustvu sa Ustasama..cestitam...eto i srbadije uskoro sa nama..jebes Nato i Evropu ako nema Srba....ovo srpsko drnduljanje sa Rusima je mazanje Srbima oci...kakav bre Seselj ...\n

Sveti Georgije

pre 8 godina

VIDJI, GOVNARU,OBTRATIT CU TI SE NA CIST DUKLJANSKI CRNOGORSKI NEBILI ME BOLJE RAZUMIO. ODRZI REFERENDUM AKO SMIJES,A NE SMIJES JER CE I MUSLIMANI GLASAT PROTIV JER IM PREKO GRANICE OSTA CIJELA FAMILIJA,O SRBIMA NE MORAM NI DA PRICAM. DJE SU VI GRANICE? ENO ONDJE DJE TI JE TITOGRADSKI PASALUK,CITAJ OPSTINA TITOGRAD,BEZ GOLUBOVACA,I BEZ NEMANJINOG RODNOG MIJESTA PA DJE SE SMESTITE KUKAVCI. OSTALO VI JE SVE SRPSKO,I NEMA TAJ NATO KOJI CE DA VAS ODBRANI KAD KRENEMO S RUSIMA DA VAS STAVIMO U MISIJU RUPU DJE VI JE I MIJESTO! ISTRAGA MILOGORACA IZVSIT CE SE DO DANCETA I BEZ PROMASAJA.SRPSKO JE I NA ZAPAD DO USCA NERETVE I NA JUG DO USCA RIJEKE DRIM SA SVE SKADROM I NARAVNO KOSOVOM,SVIDJALO SE TO VAMA I NJIMA ILI NE.SRPSKA SE TRUBA OD NOCAS CUJE OD SVETOG SAVE BLAGOSLOV PUTUJE!!!

vitez

pre 8 godina

... lupi Vujanovic i ostade ziv!!! Na kakve je grane srbin Vujanovic spao, da ne zna ni ko je!? Da mu je deda ziv pa da mu lupi cusku iza uveta! Sramno!\n

Lala iz Banata

pre 8 godina

Друга фаза стварања државе ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ је пријем Црне Горе у НАТО савез... ( Прва је већ остварена одвајањем и НАТО признавањем Косова као независне државе, албанаца поред Албаније) Неко време Црна Гора ће бити "уљуљкивана" добродошлицом уз пар финих кредита...а потом иде ТРЕЋА ФАЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ДРЖАВЕ - ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ и признавање од стране Америке,Енглеске и свих НАТО трабаната и то је дефинитивни крај Црне Горе....То је паклени план умоболника који су намерачили са Сорошем и багром из Тиране да убију српство...!!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Али варате се браћо Срби ако мислите да је ту крај..? Није..паклени план уништења српства и Православља подразумева черечење Војводине (по Хитлеровом моделу Хрватима Срем Мађарима Бачка) а Немци већ купују задруге и оранице у Банату..а сада још оним финим Законом о пољопривредном земљишту сами себи намичемо "гајтан".. После распарчења Српске Војводине. следи најужаснији део ПЛАНА умоболника из Вашингтона, - Геноцид и Уништење Републике Српске да би се створила УНИТАРНА БОСНА, без Срба, а која ће као и Црна Гора на исти начин и НАТО ПАКТ...Е тек после тога иду на Русе..

arso

pre 8 godina

Ovakvo razmišljanje su delili i mnogi Srpski velikaši pa su na Boju na Kosovu, bili na strani Turaka, a i kasnije.500 godina nije to malo. Po toj logici, bolje je sada biti sa Đavolom, on je tu, a Isus, pitanje je kada će doći. A i druga stvar, ako kojim slučajem Turska i Rusija stvarno zarate, gde će onih 9 miliona,građana Turske,koji vode poreklo sa ovih prostora, ipak su nam oni rođaci, malo su se prilagodili prilikama koje su bile u tih 500 godina.

UFOLOG

pre 8 godina

Ovo sve liči na ispunjenje predskazanja prozorljivog oca Tadeja. Po ocu Tadeju Crnoj gori se ne piše ništa dobro.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17