• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2019

11:30

REŠAVANJE SLUČAJA "REKET" SE ODUGOVLAČI, KAKO BI SE UNIŠTILI KLJUČNI DOKAZI! Šefica Specijalnog tužilaštva Janeva pozvana u tužilaštvo, SASLUŠANJE TEK NAREDNOG UTORKA!

Balkan

REŠAVANJE SLUČAJA "REKET" SE ODUGOVLAČI, KAKO BI SE UNIŠTILI KLJUČNI DOKAZI! Šefica Specijalnog tužilaštva Janeva pozvana u tužilaštvo, SASLUŠANJE TEK NAREDNOG UTORKA!

Podeli vest

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, čiji glas se čuje u objavljenim razgovorima u slučaju "Reket", pozvana je na ispitivanje u skopskom tužilaštvu

Janeva će u utorak u skopskom tužilaštvu odgovarati na pitanja o svojoj ulozi u slučaju "Reket", potvrdili su za portal a1on iz Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju. 

Ispitivanje Janeve sledi nakon mesec dana od otvaranje istrage o aferi "Reket", u okviru koje su za sada osumnjičeni samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i biznismen Zoran Milevski, a u makedonskim medijima se pominje umešanost makedonskog premijera Zorana Zaeva i njegovog savetnika Zorana Bašanovića. 

Prema navodima tužilaštva, Jovanovski i Milevski se sumnjiče da su iznudili više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobadanje od pritvora. 

MAKEDONSKI MEDIJI SAZNAJU! 400.000 evra iz afere "reket" uplaćeno u Srbiji, TRANSAKCIJA IŠLA PREKO ZORANA BAŠANOVIĆA, savetnika premijera Zaeva!

Inače, prema makedonskim zakonima, rešenje za oslobođanje od pritvora Kamčeva morala je da odobri šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva, koja se u jednom od objavljenih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu "La Veritas" obraća Kamčevu rečima "da ne brine i da će sve biti ok". 

U makedonskoj javnosti postoje sumnje da se rešavanje ovog slučaja odugovlači kako bi se uništili ključni dokazi. 

Janeva je u dva navrata, putem zvaničnog saopštenja, rekla da nije umešana u ovoj aferi, te da se zloupotrebljava njeno ime i ime Specijalnog tužilaštva. 

"BAKŠIŠ" NIJE URAČUNAT! Zaev produžio ugovor o "savetovanju" sa Bašanovićem, ZVANIČNO GA MESEČNO PLAĆA 1.500 EVRA! Obradović, Šubara i Cvetković dobijaju po 300 evra manje!

Makedonski predsednik Stevo Pendarovski takođe je izrazio svoje razočarenje što se ovaj slučaj odugovlači, iako je, kako je rekao, reč o "mega aferi" koja potencijalno može da dovede u pitanje i datum početka pregovora Severne Makedonije sa EU. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija