• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

20.01.2020

15:40

JEDAN BROJ ZA SVE PROBLEME! U junu u Beogradu startuje jedinstveni kol-centar za sve komunalne usluge!

Beograd

JEDAN BROJ ZA SVE PROBLEME! U junu u Beogradu startuje jedinstveni kol-centar za sve komunalne usluge!

Podeli vest

Informacije o vodi, kvalitetu grejanja, čistoći, zelenilu, od juna će se dobijati na jednom broju. Biće bolje, operateri će morati da se javljaju na pozive, kaže Darko Glavaš

Besomučno okretanje brojeva i neuspele pokušaja da sa druge strane žice čuju glas operatera gradskih preduzeća kako bi prijavili kvar, sugrađani bi trebalo da zaborave od juna. Kako za Novosti uverava Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, uveliko se radi na integrisanju brojeva svih gradskih preduzeća u jedan. Osim što će sugrađanima biti neophodno da znaju samo jedan broj, tvrdi da će na ovaj način nadležni imati u vidu da li je prijava obrađena, a građani mogu da očekuju da im se uvek odgovori o ishodu.

BEOGRAD USKORO DOBIJA NOVI JAVNI PREVOZ! U njemu će važiti i bus plus karte, a biće brži od autobusa!

Mapa problema

Ovaj sistem Beogradskog pozivnog centra omogućuje da gradska uprava putem mape ima uvid u sve probleme koji su građani prijavili, kao i kako se grupišu i na kojim opštinama ih ima. Osim toga, zelenim je obeleženo ono što je rešeno, dok su crvenim kružićima vidljivi oni nerešeni.

U "Beokomovom" servisu trenutno po smeni radi 11 operatera, dok će optimalan broj biti između 20 i 28, kako bi se pokrile potrebe građana. Ideja je da se iz svakog gradskog preduzeća preseli po dvoje operatera. U softver se unose podaci, svaki poziv, i zavode se pod brojem, kao u pisarnici, a odatle prenose do nadležnih službi za rešavanje problema. Glavaš tvrdi da kad se svi operateri grupišu neće biti "gluvih telefona". Takođe, nadležnoj službi se daje rok za odgovor.

- Kod nas već sede operateri "Čistoće" i Komunalne milicije - objašnjava Glavaš. - U narednom periodu trebalo bi da pređu i ostali. Preduzeća neće imati dodatne troškove, jer će ti isti ljudi samo biti kod nas. Sistem funkcioniše tako što ukoliko građani žele, evidentiraju se njihovi podaci, problem i na koga je adresiran. Svi pozivi se arhiviraju, i zna se da li je operater odgovorio na poziv ili nije. Takođe, prati se predmet, i u sistemu se vidi ko je zakazao.

Foto: Public

Ovaj sistem povezuje sve jedinice gradskih preduzeća i gradske opštine, a, kako navodi Glavaš, u tom lancu od prijave problema do otklanjanja kvara može da se vidi ko je "krivac" što posao nije završen na vreme.

- Prepoznaje se koje je preduzeće koliko ažurno, koje kasni sa odgovorima i ko nije uvažio građane. Direktori preduzeća, takođe, mogu da dobiju alarm ko nije uradio posao - objašnjava naš sagovornik.

VOZAČI, OPREZ! KAMERE POČINJU DA RADE KRAJEM JANUARA! Evo koje PREKRŠAJE ĆE SNIMATI, KAZNE STIŽU POŠTOM!

U proteklom periodu najviše pritužbi bilo je na račun kol-centra "Beoelektrana" kada su na početku grejne sezone građani slušali nasnimljene poruke, umesto da im se javi operater.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set