• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.04.2020

09:57

(FOTO) BEOGRAD DOBIJA NOVI MOST! Spajaće Adu sa blokovima, evo KAKO ĆE IZGLEDATI!

Beograd

(FOTO) BEOGRAD DOBIJA NOVI MOST! Spajaće Adu sa blokovima, evo KAKO ĆE IZGLEDATI!

Podeli vest

Da li će biti privremeno odloženo rasklapanje Starog savskog mosta, zbog epidemije koronavirusa, trenutno još nije poznato, baš kao što nije ni potvrđeno da li će, kako su izglasali Beograđani, jedan njegov deo završiti na suvom u parku Ušće.

Međutim, ono što je definitivno odlučeno je da na prostoru između novobeogradskih blokova i Ade Ciganlije bude izgrađen novi, moderan, pešačko-biciklistički most, a poznato je i kako će on, kada bude završen, izgledati.

Podsećamo, postojala je varijanta da baš na ovo mesto bude prebačen Stari savski most, ali se od toga odustalo pošto je procenjeno da se radi o skupljoj varijanti koja je, pored toga, "izgubila" prilikom glasanja Beograđana.

"Ponosan sam na Službu glavnog urbaniste koja je zaslužna za ovo idejno rešenje pešačko-biciklističkog mosta od Bloka 70a do Ade Ciganlije", napisao je na svom Instagram profilu Marko Stojčić, glavni gradski urbanista.

Most će praktično biti postavljen na ruti kojom trenutno brodići prevoze Novobeograđane ka Adi Ciganliji i nazad.

Foto: printscreen instagram.com/marko_stojcic_

Izgradnja novog pešačko-biciklističkog mosta, ali i eventualno izmeštanje dela Starog savskog mosta na Ušće, trebalo bi da koštaju 15 miliona evra. Druga varijanta, koja je predviđala da se sadašnji Stari savski most prebaci između Ade i novobeogradskih blokova, bila je procenjena na nešto manje, odnosno 14 miliona evra.

Beograd bi tako narednih godina mogao da dobije dva nova mosta, pored ovog pešačko-biciklističkog biće izgrađen i Novi savski most u okviru projekta "Beograd na vodi".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Čemu ovi "lukovi"... statički ne doprinose ničemu, čak opterečuju nepotrebno... Ovo ko da je rederovala neka marketinška agencija, a ako je arhitekta... pod hitno oduzeti licencu.

gaša

pre 3 godine

Ako Beograd konačno i zvanično ne postane DRŽAVA BEOGRAD ,propade nam Srbija . Nije mi jasno : Kako to da Beogradu sve treba a ostatku Srbije i ap Vojvodini nešto malo...Beograd je grad država koju više ne mogu da podnesem ( kao i većina iz Srbije )...Na svim tzv nacionalnim frekfencijama 99% se priča o beogradu ,osim u emisiji -Ovo je Srbija. Alo bre "D O K L E" ...Kao BG ima najviše para a ,odakle .Samo uzima i pustoši Srbiju i ap Vojvodinu . ŽIVELA SRBIJA bez Beograda....!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set