• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2020

10:20

VUČIĆ JE USPEO ONO ŠTO TADIĆ I JEREMIĆ NISU MOGLI, USPEO DA NAMETNE DA SE ČUJU SRPSKI ARGUMENTI! Vesić: Sporazum između Beograda i Pištine je VELIKA POBEDA ZA SRBIJU!

Beograd

VUČIĆ JE USPEO ONO ŠTO TADIĆ I JEREMIĆ NISU MOGLI, USPEO DA NAMETNE DA SE ČUJU SRPSKI ARGUMENTI! Vesić: Sporazum između Beograda i Pištine je VELIKA POBEDA ZA SRBIJU!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je Sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji je potpisan u Vašingtonu, velika pobeda za Srbiju


Vesić je rekao da je to velika pobeda i za predsednika Aleksandra Vučića jer se KiM razgovara u centru svetske politike u Beloj Kući i da je predsednik SAD garant tog sporazuma da će biti sproveden.


"Pre osam ili deset godina jedino pitanje koje se postavljalo pred Srbiju kada je u pitanju međunarodna zajednica jeste kada će se priznati samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije. Vučić je za ovih osam godina uspeo da vrati pitanje KiM na sto najvećih svetskih sila", rekao je Vesić za TV Pink.

Dodaje da je pitanje KiM vraćeno na sto ne samo onih koji nisu priznali njegovu nezavisnost kao što su Moskva i Peking, već i onih koji su priznali, poput Vašingtona, Brisela i Berlina.

"Vučić je uspeo da nametne da se čuju srpski argumenti i da se o njima razgovara u najvećim svetskim metropolama. Ovo nije bilo moguće da se zamisli za vreme vladavine Borisa Tadića ili Vuka Jeremića jer su imali čitav niz loših poteza. Ovo je prvi pozitivan sporazum za Srbiju kada je u pitanju Kosovo i Metohija posle više od jednog veka", rekao je Vesić.

Ističe da su ovim sporazumom zaštićeni srpski interesi, obezbeđena ekonomska budućnost Srbije i regiona, jer je, navodi, srž sporazuma ekonomija, a ne politika.

"Da li ste mogli da zamislite da Boris Tadić kaže američkom presedniku da ne želi da potpiše samoproglašenu nezavisnost, kao što je to uradio Aleksandar Vučić i da ga sutra američki predsednik primi? To govori o tome da naš predsednik i Srbija imaju veliki ugled u međunarodnoj zajednici", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug

Dodaje i da to što je Vučić sedeo za stolom gde su sedeli Kenedi, Ruzvelt, Vilson, Regan govori o tome koliko je Srbija poštovana.

Vesić ističe da još uvek ništa nije završeno u vezi sa Kosovom i Metohijom i da su pred Srbijom godine razgovora i pokušaja normalizacije odnosa.

"Ali sada prvi put u taj proces ulazimo sa velikim samopouzdanjem jer vidimo da se glas Srbije čuje", kazao je Vesić.

On je naglasio da je politika Vučića da se razgovara na svakom mestu, jer se na svakom mestu, dodaje, može uraditi nešto za budućnost građana Srbije.

"Ovaj sporazum će ostati zapamćen kao prekretnica kada je u pitanju položaj Srbije u međunarodnoj zajednici i kada je u pitanju trajno rešavanje pitanje Kosova i Metohije", naveo je Vesić.

Dodaje da je ovim sporazumom proširena ideja o Mini Šengenu, jer će deo nje biti i južna srpska pokrajina, pored ostatka Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

"To znaci jedinstven protok robe i radne snage, nema carina, kada neki strani investitor dođe u Srbiju on ne računa samo na naše tržište već i Severne Makedonije ili Albanije. Najvažniji američki fond otvara kancelariju u Beogradu, čime će se investirati u privredu regiona a najviše će dobiti Srbija", zaključio je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mihajilo

pre 3 godine

Opozicija je očekivala veliki debakl naše delegacije u Vašingtonu, a pošto se to nije desilo, minimizira svaki uspeh. To samo o njima govori, narod to pamti i ocenu daje na sledećim izborima.

Cinik

pre 3 godine

Mogli su i oni Vesiću, samo nisu hteli. Njima je uzimanje bio osnovni i jedini razlog bavljenja politikom.

BozaB

pre 3 godine

Vucic pomera granice, to radi od kad je dosao na vlast.

vera

pre 3 godine

Djilasovci kad ne znaj usta ce ,onda okrenu na sprdnju,a predsednik je ucinio sve kako bi zastitio nase interese! Zato im je i krivo pa pljuju,jer Tramp njih ne bi ni video ,a kamoli pozvao u Vasington!

Poslednji mohikanac

pre 3 godine

Srbija se vodi svojim interesom i budućnost njenih građana je na prvom mestu. Gorki plodovi su normalni u politici, te moramo I na to biti spremni. Za sada sasvim pristojno stojimo na međunarodnoj pozornici, s obzirom da nemamo veliki manevarski prostor.

Filip

pre 3 godine

Srbja je ostavrila veliki uspeh u Vašigtonu. Ponosan sam na predsednika.

Ana

pre 3 godine

Sporazum izmedju Beograda i Pristine,zaista je velika pobeda za Srbiju.

Tanja

pre 3 godine

Srbija se maksimalno bori za mir i stabilnost regiona.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set