• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2021

08:17

RADOJIČIĆ: U centru grada čiste ulice, u perifernim delovima ima snega

Beograd

RADOJIČIĆ: U centru grada čiste ulice, u perifernim delovima ima snega

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je jutros rano zaposlene u Zimskoj bazi "Beograd puta" kako bi se uverio u to da sve funkcioniše po pitanju čišćenja snega i omogućavanja da grad, kada je reč o saobraćaju, u ovim zimskim uslovima funkcioniše


Radojičić je kazao novinarima da je u ovom trenutku 101 mašina Beograd puta na terenu, a da je angažavono 163 radnika da radi s tim mašinama i dodao da je od sinoć od 22.00 časa kada je sneg počeo da pada bačeno na ulice oko 350 tona soli.


Takođe, gradonačelnik je istakao da na čišćenju ulica od snega ne radi samo Beograd put već i druga gradska preduzeća - Zelenilo, Gradska čistoća, Beogradski vodovod i kanalizacija i Gradsko saobraćajno preduzeće.

"U ovom trenutku u samom centru grada su potpuno čiste ulice, u perifernim delovima grada imamo nešto snega, ali svi aktivno rade i očekujem da će u narednom periodu biti sve u redu", kazao je Radojičić.

Foto: printscreen

Zoran Radojičić


Navodi da ukupno u magacinima ima oko 20.000 tona soli tako da je Grad Beograd i sa te strane spreman i aktivno učestvuje u rešavanju problema koji su očekivani za ovo doba godine.

Apelovao je na Beograđane da voze sa zimskom opremom i da budu oprezni u saobraćaju.

S obzirom na hladno vreme i vlažnost vazduha, Radojičić kaže da se poveća mogućnost za respiratorne infekcije i u tom smislu apeluje na građane da vode računa o svom zdravlju što je, ocenjuje, najvažnije jer je pandemija još uvek veoma aktivna.

Takođe, kazao je, da tamo gde ima snega ispred zgrada dužnost je svih građana da to očiste ispred svojih ulaza tako da grad uz aktivnost svih najnormalnije funkcioniše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set