• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.02.2021

10:56

VESIĆ: Francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd

Beograd

VESIĆ: Francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je srpska delegacija u Parizu, koju čine i minstar finansija Siniša Mali i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, razgovarala sa predstavnicima Udruženja francuskih industrijalaca (MEDEF) o novim mogućnostima investiranja u Beograd

- Srpska delegacija je prvog dana posete zvanično primljena u MEDEF, Udruženje francuskih industrijalaca, koje okuplja najveće kompanije te zemlje, a razgovarali smo o novim mogućnostima investiranja u Beograd - rekao je Vesić.

Sagovornike je, kaže, upoznao sa investicijama koje francuske kompanije realizuju u Beogradu, poput Sueza, Vansija, Alstoma.

Razgovaralo se, kaže, o mogućnostima za nove investicije u infrastrukturu, proširenje BG voza , učešću u drugoj fazi fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, moguhcnostima investiranja u tramvajski sistem, koji će biti proširen za novih 27 kilometara tramvajske mreže.

Foto: Beoinfo

Sastanak s francuskim industrijalcima

- Veoma sam srećan zato što se na sastanku pokazalo da su francuske kompanije zainteresovane za investiranje u Beograd, koji je postao destinacija u koju velike evropske kompanije žele da ulažu - rekao je Vesić.

Dodao je da kompanije, čiji su predstavnici prisustvovali sastanku, zapošljavaju desetine hiljada ljudi i spadaju u najmoćnije evropske kompanije.

- To pokazuje da je politika koju vodi Srbija, predsednik Aleksndar Vučić ispravna, a da je Srbija postala atraktivna za investiranje i da ne postoji nijedna velika evropska kompanija koja ne želi da radi u Srbiji. Sastanak je pokazao koliko je Srbija uspešna - rekao je Vesić.

Srpska delegacija od juče boravi u poseti Parizu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set