• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2021

14:49

Beograd donirao auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici

Beograd

Beograd donirao auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici

Podeli vest

Grad Beograd donirao je auto-dizalicu Kosovskoj Mitrovici, a ključeve vozila gradonačelniku severnog dela Kosovske Mitrovice Aleksandru Spiriću danas je uručio zamenik gradonačelinika Goran Vesić

Vesić je rekao da je grad Beograd intenzivirao saradnju sa Kosovskom Mitrovicom, a u proteklom periodu napravljene su dve zgrade sa 40 stanova za izbegla lica, kao i park u centru grada.

- Obezbedili smo tri komunalna vozila, a ovo je četvrto. Trudimo se da pomognemo našim građanima na KIM, kako bi bolje uredili svoju zajednicu i siguran sam da zajedno to možemo da uradimo - rekao je Vesić za Tanjug i najavio da će dva grada uskoro potpisati Povelju o bratimljenju.

Foto: beoinfo.rs

Poručio je da je Beograd glavni grad svih Srba ma gde oni živeli i da zato ima obavezu da im pomaže, a posebno narodu na Kosovu i Metohiji koji je, kako ističe, najugroženiji.

Dodao je da Srbi na KiM nemaju drugu pomoć, ni od međunarodne zajedice ali ni od privremenih institucija u Prištini čija je to obaveza.

Foto: beoinfo.rs

- Njihov cilj je da isteraju naše ljude, a ne da im pomognu. Na čitavoj planeti postoji jako mali broj ljudi kojima su ugrožena prava kao što su našem narodu na KiM i zato imamo posebnu obavezu da im pomognemo - naglasio je Vesić.

On je rekao da se Beograd trudi da pomogne i drugim opštinama na KiM, na različite načine kao što su pozorišta, predstave kao i organizacija dolaska dece u druge delove Srbije.

- Glavni grad platio je boravak na Tari za oko 300 dece kako bi i ona, poput ostale dece, provela mirno vreme, igrajući se i ne razmišljajući o problemima - rekao je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

Gradonačelnik severnog dela Mitrovice Aleksandar Spirić zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji se, kako kaže, trude da se život Srba na KiM poboljša.

- Ova donacija potvrda je bratske ljubavi grada Beograda prema Kosovskoj Mitrovici - rekao je Spirić.

Naglasio je da iz Beograda svakodnevno stiže pomoć i u zbrinjavanju mladih bračnih parova interno raseljenih na KiM, i da donacije Srbije jačaju srpske instucija koje su, kako kaže, ključ opstanka u južnoj pokrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set