• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

07.06.2022

07:00

NOVI SIMBOL PRESTONICE - ZASTAKLJEN VIDIKOVAC NA NAJVIŠOJ GRAĐEVINI U BEOGRADU! Završena kruna Kule Beograd!

Informer DN

Beograd

NOVI SIMBOL PRESTONICE - ZASTAKLJEN VIDIKOVAC NA NAJVIŠOJ GRAĐEVINI U BEOGRADU! Završena kruna Kule Beograd!

Podeli vest

Radovi na fasadi Kule Beograd, najviše zgrade Srbije i regiona, završeni su zastakljivanjem poslednjeg sprata, takozvane 'krune' Kule Beograd

U velelepnom pogledu, sa čak 168 metara visine, osim stanara i gostiju hotela, moći će da uživaju i svi građani i turisti. Za samo 25 sekundi liftom će se stizati od prizemlja do vidikovca na 41. spratu! Završetkom "krune" zaokružena je prepoznatljiva "izvijena" silueta Kule Beograd, koju je projektovala renomirana međunarodna projektantska kompanija Skidmore, Owings & Merrill Global (SOM).

Simbol Beograda

Fasada je sastavljena od skoro 14.000 staklenih i drugih panela, a ugrađeno je takozvano "birds first" staklo sa linijama vidljivim samo pticama, koje im pomažu da ne udaraju u zgradu.

Foto: Informer DN

O kuli

  • visina - 168 m
  • površina - 50.000 kvadrata
  • vidikovac od 360 stepeni
  • broj "Sent Ridžis" hotelskih soba - 119
  • broj liftova - 15
  • broj spratova - 42
  • prvih 11 spratova predviđeno je za tel "Sent Ridžis"
  • od 14. do 19. sprata nalaze se brendirani "Sent Ridžis" stanovi
  • na 40. spratu biće restoran 'Signature'
  • 305 parking-mesta

- Još jedna specifičnost fasadnih stakala jeste da su spektralno selektivna, odnosno da maksimalno propuštaju svetlost, a smanjuju gubitak energije. Kompletan fasadni sistem specijalno je projektovan i proizveden za ovu zgradu. Kula Beograd je zanimljiva i po savremenoj tehnologiji koja je instalirana na spoljašnosti građevine. Zahvaljujući medija fasadi, na Kuli se led svetiljkama dužine osam kilometara ispisuju značajni datumi i događaji, a moguće je emitovanje raznih drugih poruka, što ovu građevinu čini posebno atraktivnom - kažu u Beogradu na vodi.

U Kuli Beograd prvih 11 spratova predviđeno je za hotel Sent Ridžis Belgrejd, najluksuzniji brend čuvenog hotelskog i rezidencijalnog lanca Meriot, dok će se od 14. do 39. sprata prostirati prvi Sent Ridžis brendirani luksuzni stanovi, prvi takvi u ovom delu Evrope. Posle 26 najekskluzivnijih destinacija u svetu, Meriot je izabrao baš Beograd na vodi kao idealno mesto za ove megaluksuzne stanove. Sada na Starom kontinentu postoji samo šest Sent Ridžis hotela.

Foto: Informer DN

- Čak ni velike evropske metropole poput Pariza ili Berlina ne mogu da se pohvale ovim brendom. Otvaranje Sent Ridžisa u Beogradu zato je veliko priznanje našoj prestonici i Srbiji. Beograd na vodi je prva kompanija koja je na srpsko tržište donela koncept brendiranih luksuznih stanova, a reč je o nekretnini koja podrazumeva sve prednosti hotelskog lanca čije ime nosi. Vlasnicima stanova na raspolaganju su sve usluge hotela poput bazena, spa-centra i sportskih sadržaja, kao i čuvenog Sent Ridžis batlera - naveli su u preduzeću Beograd na vodi.

Luksuzni stanovi

Stručnjak za nekretnine Nedeljko Malinović kaže da će Kula Beograd svakako biti jedan od simbola srpske prestonice.

- Naravno da će ovo, pored Beograđanke i Pobednika, biti jedan od simbola Beograda i nema sumnje da će biti stvar prestiža kupiti stan u ovom luksuznom zdanju. Sa ovim nekretninama teško da može da bude greške - kaže naš sagovornik.

Nema 13. sprata

U Kuli Beograd 13. sprat je predviđen za tehničke prostorije. Umesto uobičajenog 13. sprata, na 12. spratu predviđen je dupli nivo, a broja 13 nema na kontrolnoj tabli nijednog od 15 liftova, koliko ih ima u zgradi.

Prema podacima najvećeg svetskog proizvođača liftova iz Njujorka, 13. sprat je u skoro 90 odsto luksuznih hotela izostavljen s kontrolne table

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DRAGOLJUB

pre 1 godinu

Ако већ имамо "Београђанку", ред је да ову кулу зовемо "САВКА" јер је прва до реле Саве!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set