• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2022

14:44

VRAČARAC ODUŠEVIO KOMŠIJE! Uspešno održan prvi zimski Street food Festival u srcu Vračara

Informer

Beograd

VRAČARAC ODUŠEVIO KOMŠIJE! Uspešno održan prvi zimski Street food Festival u srcu Vračara

Podeli vest

Tokom vikenda je uspešno održan prvi zimski Street Food Festival na novoj lokaciji u srcu Vračara. U saradnji sa gradskom opštinom Vračar, a pod nadimkom “Vračarac” festival je komšijama ali i celom Beogradu predstavio pozornicu svetskih kuhinja u malom na kojoj su mogli da se probaju, kako tradicionalni specijaliteti domaće nacionalne kuhinje, tako i nesvakidašnji specijaliteti raznih internacionalnih kuhinja koji čine egzotični deo beogradske craft food scene.

“Vračarac” je tokom tri festivalska dana okupio preko 15.000 posetilaca na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace. Najveće interesovanje izazvale su domaće kobasice jednog novosadskog proizvođača za koje se čekao red od početka do kraja festivalskog radnog vremena ali posetioci su uživali i u ukusima japanske, kineske, američke i italijanske kuhinje ali i zanimljivim fuzijama različitih svetskih kuhinja.

Ponudu ulične hrane upotpunile su i čuvene beogradke knedle, razni grilovani sirevi, nezaobilazni topli napitci i ukusne zimske poslastice. Ono što je posebno doprinelo čarobnoj prazničnoj atmosferi jeste novogodišnja dekoracija festivalskog prostora u kojoj su posetioci zaista uživali ali i sjajan muzički program za koji su bili zaduženi DJ-evi sa gradske klubske scene ali i Rock Radio čiji je muzički odabir ulepšao poslednji festivalski dan.

Uspešno je realizovana i još jedna društvenoodgovorna kampanja u saradnji sa kompanijom Ball Packaging Europe, a u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada.

Na Festivalu su se koristitile Ball Aluminium Cup – čaše - napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove saradnje je i podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Po završetku premijernog izdanja zimskog Street Food Festivala, može se samo reći da “Vračarac
obećava”
i da je već sada postao omiljeno mesto za gradska zimska okupljanja u srcu Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set