• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2015

16:12

MINISTARKA LJUTA Ili radite svoj posao ili idete odavde!

Društvo

MINISTARKA LJUTA Ili radite svoj posao ili idete odavde!

Podeli vest

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović nenajavljeno je obišla gradilišta Batajničke petlje gde je zatekla mali broj radnika i mašine koje ne rade

Ministarka je poručila građevinarima da se uključe, jer Srbija ide napred i ministarstvo više neće tolerisati bilo kakvu vrstu kašnjenja projekata, jer zbog toga trpe građani Srbije. Ona je Tajnugu rekla da će od danas nastaviti da obilazi i druga gradilišta, s obzirom da počinje građevinska sezona. 

Stepen realizacije je 27 odsto. Nemoguće je da bude gotovo do 1. juna ako ne radi nijedna mašina, ni radnik, već čeka da mu prođe radno vreme... To nema nigde u svetu. To je bacanje para i vremena kako vlade, tako i građana Srbije

Zorana Mihajlović 

- Ne dolazi u obzir to da dolazimo na gradilište gde ne možemo da nađemo glavnog inženjera, niti pet, šest radnika i gde se radi od sedam do tri - istakla je ona i ukazala da naši građevinci kada odu da rade u inostranstvu rade ceo dan, u dve do tri smene. 

Ona je naglasila da bi istu takvu volju trebalo da imaju i kada rade u Srbiji i predložila im da rade u dve smene. 

- Ili će raditi kako je potrebno, pored jedne možda čak i u dve smene, ili ćemo razmisliti da to radi neko drugi. Stepen realizacije je 27 odsto. Nemoguće je da bude gotovo do 1. juna ako nijedna mašina ne radi, ako nijedan radnik ne radi, već čeka da mu prođe radno vreme... to nigde u svetu nema, to je bacanje para i vremena, bacanje novca vlade i građana Srbije - istakla je ministarka. 

Novi rok za završetak gradnje petlje kod Batajnice je 1. maj, a prethodni je bio decembar prošle godine. Druga traka autoputa na obilaznici oko Beograda od Dobanovaca do Ostružnice treba da bude gotova do 1. juna. Vrednost radova na oba gradilišta je ukupno 45 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 9 godina

Дете моје,госпођо министарка Михајловић,иди у улицу Војводе Степе и видећеш да на више места нема радника?После десетак дана сам био на једном месту поменуте улице и ништа није настављено?Прођем аутобусом преко Аутокоманде и на оноликом тргу раде неколико радника.Да је памети у организацији цела улица би била урађена за ДВА МЕСЕЦА!Једни растурају и за њима иду постављачи шљунка и камена.И само већ готови елементи са шинама се ређају!За два месеца и крај приче.Не измишљам већ сви то гледамо на кабловским каналима како се то гради у свету.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija