• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2015

12:30

SRPSKI GARDISTI: Spremni smo za paradu u Pekingu!

Društvo

SRPSKI GARDISTI: Spremni smo za paradu u Pekingu!

Podeli vest

Srpski gardisti spremni su za paradu na Tjenanmenu 3. septembra povodom 70 godina svetske pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilackoj borbi protiv Japana, izjavio je danas komandant Gardijskog bataljona i Nacionalnog ešelona VS major Marko Marjanović

- Pri kraju smo planiranih priprema za paradu povodom 70 godina od oslobođenja od japanske okupacije i pobede u Drugom svetskom ratu. Kina je dala veliki značaj ovoj paradi i ovde su nam obezbeđeni odlični uslovi za pripreme. Vežbali smo skoro svakoga dana pre i popodne na dva poligona koji pružaju odlične uslove za pripremu - rekao je major Marjanović.

Kako je objasnio, naš strojevi korak je nešto zahtevniji od ostalih sa nešto više fizičkog napora.

- Dobro smo pripremljeni i uvežbani i prikazaćemo se u najboljem svetlu na paradi - poručio je Marjanović.

"Domaćin je gostujućim podešelonima omogućio višednevne pripreme kako bi u potpunosti bili spremni za veliki dan. Nakon perioda privikavanja na vremensku razliku i drugačiju klimu, 17 stranih podešelona, među kojima je i naš, uhvatilo je korak sa kineskim kolegama kako bi 3. septembra sve bilo savršeno", zaključuje se u saopštenju.

Paradi će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17