• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

21.02.2016

08:56

PRAVA ISTINA O POREKLU NAŠEG NARODA: Evo sa kim Srbi dele najviše genetskog materijala!

Društvo

PRAVA ISTINA O POREKLU NAŠEG NARODA: Evo sa kim Srbi dele najviše genetskog materijala!

Podeli vest

Internet preduzetnik Istok Pavlović objavio je na svom Fejsbuk profilu jedan veoma zanimljiv post koji detaljno razotkriva najveću predrasudu da smo mi Srbi “crni” zbog mešanja sa Turcima

U njegovom postu genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa detaljno pokazuje da je pretpostavka pogrešna jer su srpski i turski geni veoma različiti. Post prenosimo u celosti: 

- Čuveni mit "mi smo svi crni, to nam je od 500 godina pod Turcima", zapravo nema veze sa životom. Srpski i Turski geni su veoma različiti. 

- Naše "crnilo" potiče zapravo od starosedeoca Balkana (Tračani, Iliri, Dačani...) sa kojima su se izmešali Sloveni koji su se doselili. 

- Srbi imaju veoma malo "Slovenskih" gena (R-M458, koji se smatraju tipično Slovenskim genima kod nas su zastupljeni maksimalno 12 odsto) 

LUKSUZNI BROD ZA KRSTARENJE! Nećete verovati ko upravlja ovim ČUDOM!

- Ono što se najverovatnije desilo jeste da su "crni" starosedeoci Balkana poprimili jezik došljaka, Slovena koji su njima bili nekakva "elita". Sloveni su dominirali kulturološki, a Tračani i Iliri genetski jer su bili brojniji. 

- Priroda ne zna za Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance... svi balkanski narodi su poprilično slični, kao recimo Norvežani i Šveđani. Naše razlike su isključivo kulturološke.

- Zapravo, cela postavka u kojoj mi uopšte poredimo Srbe sa Turcima, Rusima, Bugarima... je pogrešna. Kompletna paradigma genetike je u potpunoj suprotnosti sa paradigmom "nacija". Svi ljudi su kombinacija različitih grupa gena. Svaki pokušaj dokazivanja ko je Srbin, a ko Hrvat ili Bošnjak uz pomoć genetike, zapravo dovodi do zaključka da ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci ne postoje - iz tačke gledišta prirode. 

- Makedonci i Srbi imaju najviše istih gena (96 odsto). Osim toga, nama najsličniji su Grci i Mađari. 

JEZIVO Izbeglica u Beču silovao dečaka poreklom iz Srbije​

Evo i liste nekih naroda po genetskoj sličnosti sa Srbima: 

Makedonija 96 odsto 


Grčka 66 odsto 

Mađarska 65 odsto 

Ukrajina 62 odsto 

Rumunija 61 odsto 

Litvanija 57 odsto 

Bugarska 53 odsto 

Poljska 52 odsto 

Italija 51 odsto 

Maroko 48 odsto 

Tunis 43 odsto 

Turska 42 odsto 

Rusija 32 odsto

 

 

Genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa, otkriva nekoliko zanimljivosti:- Čuveni mit "mi smo svi crni,... Posted by Istok Pavlovic on Saturday, February 20, 2016

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cole5

pre 8 godina

koja nebuloza, sad nas i neki internet preduzetnik uci istoriji, genetici, koji sada pravi neku svoj genom srpskog naroda, neku svoju teoriju i tako baca maglu na sustinu, na istinu. da sloveni su najstariji narod na ovim prostorima sto pokazuju fosilni ostaci iz praistorije i genetska istrazivanja istih i njihovog poklapanja sa klju;nim genima slovenskog genoma. to poklapanje nije samo u jednom genu. ljudski genom sadrzi oko tri milijarde genskih parova rasporedjenih u cetiri moguce kombinacije A - adenin, C - citozin, T - timin i G - guanin. suditi na osnovu jednog, samo jednog gena iz sest milijardi gena i na osnovu njega pobijati istoriju kako nismo to sto jesmo, i kako se razlikujemo od turaka, pokusavajuci pobiti istoriju da smo najstariji narod na balkanskom podrucju, stariji od ilira, tracana, huna ( kojima pripadaju madjari ) i tako pobijajuci 8 hiljada slovenskog ( srpskog - hrvatskog - isti genom plemenski razdvojen u prvom milenijumu nove ere ) postojanja na ovim prostorima.

Cole5

pre 8 godina

Da se dopunim. Uz sve ovo, postoji i jedno vrlo upečatljivo svedočanstvo o nacijama, o narodu koji je ne tako davno sišao sa istorijske pozornice. To je, zapravo, priča o nastanku i iščeznuću Jugoslovena, koji evidentno nije povezan krvnom vezom, ali mu se etnicitet teško može osporiti i dvadeset godina nakon nestanka nacionalne države. Oni se kao nacija rađaju među kulturnom i političkom elitom XIX veka, na uštrb individualnih sloboda iznalaze svoj kolektivni identitet koji u Titovoj Jugolsaviji vezuju za državljanstvo, godine 1981. njihov broj čak dostiže 1,2 miliona, da bi ih danas bilo svega 150.000. Koliko bi ih bilo danas da Jugoslavija potraji? Pa me žarko interesuje kako Istok Pavlović - internet preduzetnik njihovo nastajane i sličnosti sa drugima u svojim genetskim istraživanjima objašnjava. Njegove nebuloze zasnovane su na istraživanjima Švajcarske kompanije iGenee. Koja, na osnovu istraživanja prisutnosti genetičkih markera poteklih od drevnih naroda, dešifrovala poreklo stanovnika u različitim delovima Evrope. Pa na osnovu istih Srbi su navodno jednom trećinom potekli od Slovena, jednom petinom od Ilira, a drugom od Germana, dok u genima sadrže još i sedminu Kelta, desetinu Feničana, dvadesetinu Helena i pedeseti deo Vikinga. Međutim, u toj priči je izostala činjenica da to ne znači kako je bilo koji od Srba nastao uparivanjem 30 Slovena, 20 Ilira, 20 Germana, 15 Kelta i ostalih pomenutih, sa sve dva Vikinga. Posredi je nešto sasvim drugo. O svemu ovom mogli ste čitati u jednom načem nedeljniku

Cole5

pre 8 godina

Pošvani uredniče ovog portala. Pre nego što ste postavili ovu nebulozu mogli ste malo proguglati, hoću reći pretražiti internet i videti da je Istok Pavlović bukvalno plagirao delove članka "Poreklo Srba i ostalih" objavljenog u nedeljniku Vreme broj 1071 od 14. 07. 2011. godine. ili u članku Dešifrovan ljudski genom - Kraj misterija organizma objavlenog u nedelniku Vreme broj 496, 08. 07. 2000. godine. Ja sam namerno kopirao i postavio kao odgovor na svoj post delove članka "Poreklo Srba i drugih" što lako možete proveriti. Po struci sam veterinar tako da mi genetika i genom nije nepoznanica. A sama nauka o genima je toliko kompleksna i obilna da su potrebne godine i godina da bi se sve sagledalo i proučilo. Genetika je tek zagrebala u sustinu ljudskog postojanja, Završetak kompletnih istraživanja genetskih procesa i veza ljuskog tela ni Vi ni ja nećemo doživeti. Pozdrav Cole.

petsto

pre 8 godina

Neka fala,ipak 500 godina "Pod" Turcima je 500 godina,malo li je.

Keba

pre 8 godina

Pa zato u Srbiji prirodnih plavuša možeš izbrojati na prste jedne ruke, najjače su kad se ufarbaju u plavo a crne obrve. Možda samo kod mađarica sa severa Srbije se može naći prirodna plavuša..a šta je sa Bunjevcima? Oni čak nemaju ni crte lica iste i uglavnom većina ima plave oči što je totalna suprotnost sa većinskim stanovništvom.

Miliš Bogdanović

pre 8 godina

Evo, ovo sam pisao još 2004. godine u prvom izdanju svoje knjige Prokletstvo nacije: ANTROPOLOŠKA PRIRODA SUKOBA IZMEĐU SRBA I HRVATA Sukob između Srba i Hrvata je zapravo sukob između dva starosedelačka antropološka tipa na Balkanu, sa kojima pravi Sloveni, nemaju gotovo nikakve veze. Kada Srbi kritikuju Hrvate, tada uglavnom kritikuju karakter alpskog tipa, koji je dominantan u kontinentalnom području Hrvatske (posebno Hrvatskom Zagorju), ali i u starosedelačkom stanovništvu naše Vojvodine, posebno Bačke i Banata i severozapadne Šumadije. Kada Hrvati kritikuju Srbe, tada uglavnom kritikuju karakter dinarskih starosedelaca Balkana, koji su se pred Turcima povukli iz dinarskih područja zapadnog Balkana na područje nekadašnje Vojne krajine, pa ih Hrvati starosedeoci prepoznaju kao ljude vrlo drugačijih karakternih sklonosti. Hrvati dinarskog porekla su istog karaktera kao i Srbi dinarskog porekla. Kao što su i Srbi starosedeoci Vojvodine sličnog antropološkog sastava kao i Hrvati Hrvatskog Zagorja. Dinarski i alpski tip imaju potpuno različito genetsko poreklo i sasvim suprotna iskušenja. Iako su obe populacije sklone sukobima i autoritarnoj svesti, one imaju različite motive iz kojih dolaze u sukobe, i odlikuju ih različite vrste autoritarnosti. Dinarca odlikuje balkanska autoritarnost, a alpski tip nacistička autoritarnost. Dinarcem se lako manipuliše pobuđivanjem i zadovoljavanjem njegove gordosti i sujete, a alpidom pobuđivanjem i zadovoljavanjem njegove sebičnosti (u smislu škrtosti i posesivnosti), kao i buđenjem osećanja krivice i straha teorije zavere. ... Vidi ostatak teksta od 140. stranice: http://enlite.org/poreklo.pdf

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija