• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

04.05.2016

08:38

PATRIJARH IRINEJ O IZGORELOJ CRKVI U NUJORKU: Nemoguće je da se zapalila od sveća!

Društvo

PATRIJARH IRINEJ O IZGORELOJ CRKVI U NUJORKU: Nemoguće je da se zapalila od sveća!

Podeli vest

Patrijarh srpski Irinej kaže da je najmanje moguće da se Saborna crkva Svetog Save u Njujorku zapalila od sveća

Najmanje je moguće, kaže patrijarh, da se crkva zapalila od sveća jer bogosluženje je bilo završeno, vernici su otišli, a crkva je posle toga zaključana, rekao je patrijarh za Blic.

NJUJORŠKI VATROGASCI: Neugašene sveće izazvale požar u srpskoj crkvi!

Ni pripadnici Srpske zajednice u Americi ne veruju u informaciju da su sveće zapalile crkvu. Oni je smatraju je neproverenom jer je nije preneo nijedan drugi veći medij u SAD, osim "Njujork dejli njuza".

(FOTO) POTRESNE SLIKE DAN POSLE POŽARA NA VASKRS! Sveće gore na ulici, vernici i sveštenici poručuju: PONOVO ĆEMO IZGRADITI NAŠU CRKVU!

Podsetimo, Saborna crkva Svetog Save u Njujorku izgorela je do temelja na Uskrs. Zvaničan uzrok požara još uvek nije utvrđen, ali njujorški list "Njujork dejli njuz" objavio je tvrdnje da je požar izazvala sveća, pozivajući se na izjavu komesara njujorške vatrogasne službe Danijela Nigroa.

POŽAR OSVETA ZA STEPINCA! Američki mediji tvrde da je crkva Svetog Save u Njujorku zapaljena u znak odmazde!

Pripadnici Srpske zajednice u Americi  smatraju objavljivanje ove vesti mogućim pokušajem da ostanu bez novca od osiguranja.

PATRIJARH IRINEJ: Pronaći ćemo uzrok požara i obnoviti srpsku svetinju na Menhetnu!

- Sveće su bile uskladištene na kamenom podu, okružene kamenim zidovima, sa najbližim drvetom udaljenim 4 metra, i to na plafonu. Sveće nisu eksploziv i svima nama ovakva informacija zvuči neverovatno - kaže jedan od predstavnika srpske zajednice u Americi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nevenka uzelac

pre 7 godina

A da zamolimo Vesnu Rivas da baci karte pa da saznamo istinu dali ste o tome razmisljali g.Irinej?

Dera

pre 7 godina

Ma da, kako da ne , od sveca, pa tako cetiri puta , Pravoslavne crkve na veliki Pravoslavni praznik ?!!!?## Jos da bude vece " cudo " svece su cekale da se crkva isprazni da bi se tek tada rasplamsale , moguce , ali uz veliku pomoc nekog zlikovca - zlikovaca !!!

boskovic

pre 7 godina

Nebi me cudila osveta jer eko je u nase ime rusio i poravnjavao dzamije preko reke Drine,a opet neko u nase ime ne tako davno i dve nase u Beograd i onu od Nis.Dr Kostunica bese predsednik.

Sever

pre 7 godina

Naravno, tako je, vase preosvestenstvo. Jasno je kao dan da je podmetnut! Ali Ameri ne smeju da priznaju da im u sred Njujorka PONOVO TERORISTI RADE STA HOCE!!

Dragica

pre 7 godina

Ко иоле размишља јасно му је да једна мала неугашена свећа не може да запали камену зграду.Мора да је у питању нека диверзија.

Milan

pre 7 godina

Vest je izasla u NY Times(mnogo kredibilnije novine), a ono sto je jos receno u tom tekstu je da su svece stavljene ispod namestaja(sam domar je to rekao istraziteljima).

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17