• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

04.09.2016

22:00

MEDICINSKI FENOMEN: NIšliji Draganu Paunoviću izvadili iz žuči čak 95 kamenčića!

Društvo

MEDICINSKI FENOMEN: NIšliji Draganu Paunoviću izvadili iz žuči čak 95 kamenčića!

Podeli vest

Otišao sam na rutinski pregled i šokirao se kada sam shvatio da mi je žučna kesa prepuna kamenčića... Na kraju smo izbrojali čak 95 komada, neki su bili veći i od dva centimetra u prečniku, kaže Dragan Paunović iz Niša

Nišliji Draganu Paunoviću (70) lekari su izvadili čak 95 kamenčića iz žučne kese! Paunović je otišao na rutinski pregled na nišku Kliniku za minimalno invazivnu hirurgiju, kada je otkriveno da mu je žučna kesa prepuna kamenja i da je potrebna hitna intervencija.

Doktor mi je posle operacije rekao da je trebalo da ponesem kolica za toliku količinu kamenja
Dragan Paunović

Lekari su se šokirali kada su mu iz žučne kese izvadili čak 95 kamenčića, od kojih su neki u prečniku bili veći i od dva centimetra!

Svi u šoku

Paunović kaže da je srećan što je operacija prošla bez ikakvih komplikacija, naročito kad pomisli šta je moglo da mu se desi. Ipak, kaže da ništa nije ukazivalo da mu se u organizmu dešavaju tako strašne stvari.

- Nisam imao bolove koji bi ukazivali na problem sa žučnom kesom, a jedini simptom bila je zamućena mokraća. Pregledan sam u niškom Kliničkom centru i nisam mogao da verujem kada su mi rekli da imam veliki problem i da moram hitno na operaciju žučne kese, koja je prepuna kamenja. Na moje iznenađenje, prošla su samo dva dana dok me nisu pozvali da obavimo zahvat. Operisan sam laparoskopski juče, a već danas sam kod kuće - priča Paunović.

Doktor Jovanović: Redak slučaj u praksi

Doktor Branislav Jovanović, koji je operisao Dragana Paunovića, kaže da je u svojoj praksi veoma retko imao priliku da nekome izvadi čak 95 kamenčića iz žučne kese.
- Zaista je to redak slučaj. Ono što je važno jeste da se reaguje na vreme. U slučaju odlaganja, to kamenje može izazvati komplikacije, od žutice, pa do zapaljenja žučne kese, pankreasa i jetre - objašnjava Jovanović.

On dodaje da svaki put kada pogleda u dve bočice sa 95 kamenčića koji su mu izvađeni iz žučne kese pomisli kakvu je "muku" nosio u svom telu.

- Kada sam video dve bočice sa kamenjem pored moga kreveta, mislio sam da je jedna od nekog drugog pacijenta. Tek kad mi je doktor Branislav Jovanović, koji me je operisao, kroz smeh kazao da je trebalo da ponesem kolica za toliku količinu kamenja, shvatio sam koliko sam veliki problem imao. Ne mogu da shvatim odakle 95 kamenova u mojoj žuči. Pitao sam doktora gde sam to u životu grešio, pa sam zaradio toliko kamenje u žučnoj kesi. Sad čujem da uzroci mogu da budu različiti, od nepravilne ishrane do stresa - objašnjava Paunović, koji je prepun hvale za lekare i osoblje niške Klinike za minimalno invazivnu hirurgiju.

- Ono što se tamo dešava je dokaz da i mi možemo ono što može evropsko zdravstvo. Noćas nisam mogao da spavam, a bolničari su me obilazili i po dvadeset puta da vide kako sam - priča Paunović.

Gde su mu stali?

Draganova supruga Milinka takođe priznaje da je bila iznenađena kada joj je rečeno šta je Dragan nosio u sebi.

- Osoblje bolnice je bilo zaprepašćeno, kazali su da tako nešto u životu nisu videli. Kada gledam u ovih 95 kamenčića, pitam se kako mu je to uopšte stalo u žučnu kesu. Toliko sam se plašila za Dragana, ali zahvaljujući niškim lekarima, on je već danas sa mnom - priča Milinka, pokazujući gomilu kamenčića izvađenih iz organizma njenog supruga.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija