• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2016

10:06

NAJSAVREMENIJE FORENZIČKE ANALIZE POTVRDILE: Gardisti u kasarni na Topčideru UBIJENI!

Društvo

NAJSAVREMENIJE FORENZIČKE ANALIZE POTVRDILE: Gardisti u kasarni na Topčideru UBIJENI!

Podeli vest

Nova 3D tehnika forenzičke analize pokazala je da su gardisti, koji su pronađeni mrtvi u krugu vojnog objekta u Beogradu, ipak ubijeni, tvrdi direktor Centra za forenzička istraživanja Nenad Šipka

Prošlo je više od 12 godina od ubistva srpskih vojnika Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, koji su kao pripadnici Gardijske brigade nađeni mrtvi posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu. 

Gardisti su ubijeni 5. oktobra 2004.

Tanjug
Tanjug

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lili

pre 7 godina

strasno! jadni roditelji sto njihove dece nema,treba to sve izdrzati.Samo da otkriju ko je naredio da se ubiju.

nati

pre 7 godina

Sva javnost predpostavlja da se neka vazna licnost u to vreme dosovske vladavine,sakrivala u toj kasarni zbog Haske optuznice.Ako su ova dva vojnika slucajno naletela na njega ne iznenadjuje krajnji ishod.\n

milasin

pre 7 godina

Da ste pitali mene i ja bih vam isto reko ta nisu deca valjda umrla od kurjih ociju !!! Umesane su budze pa se do sad odugovlaci sa istragom jer dosad koliko to traje i stari egipat bi otkrili jos jednom!!! Jadni mladici i njihovi roditelji a i mi sa ovakvom drzavom!!!!

nikad

pre 7 godina

to se bogme nece saznati nikad ! narod je znao da su ubijeni. a iza toga stoje mocnici. bog neka im sudi kad narod ne moze.

Najsavremenije metode su otkri

pre 7 godina

.....posle 12 godina, ono sto se znalo - odmah!!!

vlah alija

pre 7 godina

ha ha jos samo ostalo da se sazna ko je ubio. trebalo 12 godina da se ustanovi da su ubijeni tako da ce mozda za 120 godina da se sazna ko je ubio

mirko nemirko

pre 7 godina

Zali boze za tim mladim momcima.Neka im je vecna slava.Dace Bog da se nadju ti zlotvori i da se osude na smrtnu kaznu..

3D ćorak

pre 7 godina

Ništa vi gospodo, "3D" stručnjaci, niste novo otkrili. Vaše "otkriće" uopšte ne isključuje mogućnost da su se vojnici međusobno poubijali. Jedino što se posle ove vaše prezentacije moglo dovesti u pitanje je položaj u kome se nalazio vojnik Jakovljević, ako nije sedeo takve povrede je mogao sebi naneti i u stojećem položaju. Vaši "stručni" zaključci o bolovima ne piju vodu, jer uglavnom bolove ranjena osoba u opšte ne oseća u momentu ranjavanja, oni dolaze tek kasnije. Znači, niko do sada nije ubedljivo i sigurno utvrdio da se radi o trećaj osobi. Sve je i dalje zasnovano na predpostavkama. Treća osoba se pojavila kao adut za političke obračune. Ako je i bila neka treća osoba to bi moglo biti samo povezano sa kriminalnim miljeom, imajući u vidu karakteristike zaposlenih sinova jednog od oficira, a ne iz Mladićevog obezbeđenja.

Voja

pre 7 godina

E, "stručnjaci" i sva vaša tehnologija. Izgleda mi da su vama samo važni jeftina promocija i "popularnost". Kako se kod nas stručnost i istina potiskuju a dolaze delitanti koji se u sve baš razumeju. Njih nije briga za jad i muku roditelja vojnika.

Podgrejavanje

pre 7 godina

Nešto se "iza brda valja", pošto se ponovo podgreva javnost sa ovim tragičnim događajem. Još nije niko, nijedna komisija, ni Nemci ni FBI, bezrezervno stopostotno utvrdio da je postojala "treća osoba". Državnoj komisiji "treća osoba" bila je potrebna zbog političkih obračuna, pa je svoj nalaz nastojala da pojača interpretacijama nalaza Nemaca i FBI, a ne objavljivanjem izvornih dokumenata, jer bi se videlo da ni ti strani stručnjaci nisu stopostotno utvrdili postojanje treće osobe. Da je Mladić bio u tom objektu nijedan običan vojnik nebi mogao da bude u blizini istog, nego bi neposredno obezbeđenje vršili Mladićevi ljudi i naši bezbednjaci. Čak i da je stvarno postojala "treća osoba" to je moglo da se desi samo u kriminalnom scenariju a ne u vezi Mladićevog eventualnog boravka u Karašu. Čudno je da nije ispitana ta mogućnost, naročito kada se ima u vidu da su pojedinci zaposleni u tom objektu imali veze sa kriminalcima.

Lucky

pre 7 godina

Hajde ne lupaj svašta. Mladića običan vojnik nije mogao vidjeti ili čuvati? Kralju,ja sam bio vojnik vojni policajac i bez ikakvog čina i Mladića sam vidio bezbroj puta ( u Crnoj Rijeci i to kad nije bio više načelnik GŠ-a) i to obezbjeđujući objekat u kojem je bio ili prostor u kojem je bio GŠ. Inače, i lično su ga pratili ,što ti reče,obični vojnici (vojni policajci bez i najmanjeg čina). Znači,nikakvi bezbjednjaci. Pa bezbjednjaci,tj. vojna bezbjednost ne obezbjeđuje nikoga već komanduje vojnom policijom u organizacionom smislu a obezbjeđenja vrši vojna policija, i to vojnici ili lica sa najnižim činovima.I zašto bi ga ubili jer je vidio Mladića koji se je krio? Mogli su,ali pod komandom nekog bolesnog oficira kojem je mjesto u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa na obaveznom psihijatrijskom liječenju (ovo podrazumijeva i izdržavanje kazne zatvora).Mada opet,nije ništa isključeno sa kakvim sam bolesnicima u vojsci radio ili kad sam u njoj služio. Zato je i bolje da više nema služenja vojske pa ako hoće nekoga da drkaju - neka ga drkaju pa da im bude bar plaćeno.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17